Clio R.S.18, competitiegeest

  • Een beperkte reeks, die er merkbaar boosaardiger uitziet, rechtstreeks geïnspireerd op het universum van het Renault Sport Formula One Team
  • Een erg donkere koetswerklook, opgesmukt met enkele gele accenten, meer sportiviteit in het interieur
  • Een Clio R.S. voor autosportliefhebbers
2018 – Renault CLIO R.S. 18

Renault Sport lanceert de beperkte reeks Renault Clio R.S.18 als verwijzing naar de gelijknamige eenzitter die het Renault Sport Formula One Team het volgende seizoen zal inzetten. Hij onderscheidt zich trots door zijn gele en zwarte accenten, die naar het Formule 1-universum van Renault verwijzen om de meest trouwe fans van de competitie te verleiden.

Met deze beperkte reeks, afgeleid van de 220 EDC Trophy – de strafste van alle Clio R.S.-modellen – zet Renault Sport de ambities van het Renault Sport Formula One Team kracht bij en bouwt het merk voort op de hoogste discipline van de autosport, waarin Renault dit jaar veertig jaar aanwezigheid viert. Renault Clio R.S.18 sluit zich aan bij het erfgoed van bijzondere Clio R.S.-reeksen, die een eerbetoon brachten aan de Formule 1.

 

“De klanten van Renault Sport delen een grote passie voor de autosport. Met deze beperkte reeks, die steunt op de technische basis van Clio R.S. 220 EDC Trophy, kunnen we hen de beste knowhow van onze “magiërs” geven en kunnen we tegelijk zijn sportieve karakter benadrukken met designelementen die rechtstreeks verwijzen naar het Formule 1-universum. Renault Clio R.S.18 laat geen twijfel bestaan over de link tussen onze seriemodellen en onze expertise in de competitie.” Quentin Audiffren, product manager Clio R.S. Renault Sport Cars.

Het hele universum van het Renault Sport Formula One Team in een Clio R.S.

Aan de buitenzijde werd een R.S.18-striping aangebracht op de voordeuren, evenals een dakstriping in de kleuren van Renault Sport – dubbele grijze diamant en nieuw R.S.-logo – die rechtstreeks verwijzen naar het Renault Sport Formula One Team en zijn toekomstige eenzitter. Accenten in Sirius Geel, de emblematische kleur van Renault Sport, contrasteren met de diepzwarte tint van het koetswerk. Het Sirius Geel werd gebruikt op de F1-spoiler, de zijdelingse deurbeschermingen onderaan en de wielcentra. De markeringen achteraan zijn volledig uitgevoerd in het zwart, net als de voorbumper, de Renault-ruit en het R.S.-logo op de bumper – een exclusiviteit. Ook de diffuser achteraan is afgewerkt in deze tint. Deze zwarte elementen geven de auto een extra assertieve look.

Binnenin drukt het exclusieve karakter van de beperkte reeks zich uit zodra men instapt, dankzij de genummerde deurdrempelplaatjes met R.S.-opschrift. Ook heeft de koper recht op een stuurwiel in leder en Alcantara® voor een uiterst sportief effect. Op het dashboard zijn de verluchtingsmonden getooid met randen in imitatie-carbon. Tot slot is het vloertapijt van Renault Sport standaard op deze versie.

Renault Clio R.S.18 erft uiteraard het uiterst sportieve karakter van Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy: zijn motor van 220 pk, die een maximumkoppel van 280 Nm ontwikkelt met “overtorque”, zijn verlaagde en stijve Trophy-chassis, zijn schokdempers met hydraulische aanslagpunten vooraan en zijn ultradirecte, nog nauwkeurigere stuurinrichting. Ook beschikt hij standaard over de uitlaatlijn van Akrapovic, voor een krachtige klank en dynamischere acceleraties.

De CLIO R.S. 18 zal in België en Luxemburg tijdens het eerste semester 2018 gecommercialiseerd worden

2018 – Renault CLIO R.S. 18