Opel Crossland X is winnaar in Euro NCAP “Beste in zijn klasse 2017”

Euro NCAP heeft de resultaten van de “Beste in zijn klasse 2017” bekendgemaakt en de Opel Crossland X cross-over uit het B-segment voegt zich bij dit exclusieve gezelschap door zich te onderscheiden als winnaar in zijn categorie. In de veiligheidsscores die in november 2017 gepubliceerd werden, kende Euro NCAP het maximum van vijf sterren toe aan de Opel Crossland X. Die score is gebaseerd op een positieve beoordeling in de vier veiligheidscategorieën, namelijk bescherming van volwassen passagiers, bescherming van meereizende kinderen, bescherming van voetgangers en veiligheidssystemen. De Crossland X deed het bijzonder goed in de test op de zijdelingse bescherming, waar hij het maximale aantal punten behaalde voor de bescherming van zowel volwassenen als kinderen.

Naast standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals de waarschuwing bij het ongewild verlaten van de rijstrook (Lane Departure Warning), biedt de Opel Crossland X ook optionele innovaties om rijden nog veiliger te maken: de waarschuwing tegen een mogelijke aanrijding vooraan (Forward Collison Alert) met voetgangersdetectie en automatische noodrem (Automatic Emergency Braking), detectie van slaperigheid bij bestuurders (Driver Drowsiness System), integrale hightech ledkoplampen, panoramische achteruitrijcamera (Panoramic Rear View Camera) met een hoek van 180 graden en dodehoekwaarschuwing (Side Blind Spot Alert), om slechts enkele voorbeelden te geven.

 

De Opel Crossland X is strak en compact aan de buitenkant en bijzonder ruim en veelzijdig aan de binnenkant, met trendy tweekleurige lak en een coole SUV-look. Hij wist al meer dan 80.000 klanten uit heel Europa te overtuigen sinds de start van de verkoop in 2017.