Ford Driving Skills for Life – gratis opleidingssessies 2018

Sint-Agatha-Berchem, 16 februari 2018 – Ford België start in april met Driving Skills for Life, editie 2018!

Jonge chauffeurs kunnen volgens het beproefde concept gratis deelnemen aan de rijvaardigheidstraining die hen veiliger helpt deelnemen aan het verkeer. Kandidaatdeelnemers die voldoen aan twee voorwaarden – tussen de 18 en 24 jaar oud en een definitief rijbewijs op zak – kunnen zich gratis inschrijven op www.drivingskillsforlife.be.
De hervorming van het rijbewijs in België met als doel de verhoging van de verkeersveiligheid is een goede zaak, maar niet zaligmakend. Het bijbrengen van praktische tips rond verkeersveiligheid en vaardigheden aan het stuur blijft nodig, ook na het behalen van een rijbewijs. Dat is dan ook het doel van Ford Driving Skills for Life, een gratis programma dat Ford al in 2003 startte in de Verenigde Staten. Ondertussen organiseert Ford België het Driving Skills
for Life-programma al voor het vijfde jaar op rij en in de eerste vier jaar grepen niet minder dan 2.640 jongeren de kans om deel te nemen.
In april start Ford Driving Skills for Life 2018 met twee weekends in België:
-14 en 15 april – Ford Lommel Proving Ground (voor Nederlandstaligen)
-28 en 29 april – Brussels Kart Groot-Bijgaarden (tweetalig NL-FR)
Tijdens elk van deze weekends worden vier sessies georganiseerd van een halve dag.
Inschrijven voor deze gratis rijvaardigheidstraining kan op www.drivingskillsforlife.be.

Noodstop-charter
De professionele instructeurs van Ford Lommel Proving Ground die Ford Driving Skills for Life in goede banen leiden, stellen al hun ervaring ter beschikking en focussen tijdens de opleiding op vier aspecten die aan de basis liggen van 60 procent van alle verkeersongevallen: het herkennen van gevaren, de controle over de auto, snelheids- en afstandsbesef en de impact van afleiding aan het stuur.
Tijdens de voorbije edities van Ford Driving Skills for Life in België viel het de instructeurs op dat het pover gesteld is met de noodstop, de wagen volledig en veilig tot stilstand brengen tijdens een noodsituatie. De vaststellingen van de instructeurs werden bevestigd door een rondvraag bij de deelnemers: 82% van hen gaf aan moeite te hebben met het uitvoeren van een noodstop, terwijl niet minder dan 83% tijdens het rijden al eens te maken kreeg met een situatie waarin een noodstop noodzakelijk was. 97% van de ondervraagden vond zelf dat de noodstop in de rijopleiding hoort te zitten.
Ford België heeft zich daarom tot doel gesteld het correct uitvoeren van een noodstop te laten opnemen in de reguliere rijopleiding. Ford maakt daarom in 2018 werk van een charter ondertekend door zo veel mogelijk specialisten op het vlak van mobiliteit en verkeersveiligheid om de mobiliteitsministers op de verschillende beleidsniveaus van ons land daartoe te bewegen.