Start van het seizoen van 2018: Opel zet succesvol rallyengagement verder

  • Promotie van jong talent voortgezet met Opel ADAM Cup en R2
  • ADAC Opel Rallye Cup blijft in zesde seizoen sterkste merkwedstrijd
  • Opel mikt op vierde opeenvolgende FIA ERC Junior-titel
  • Consistentie van motorsportprogramma benadrukt strategisch belang
  • Drie Belgische teams nemen deel aan ADAC Opel Rallye Cup

 

 

Opel blijft met zijn promotie van jong rallytalent een duidelijk statement maken. In het eerste weekend van maart vat het zesde seizoen van de ADAC Opel Rallye Cup aan, de sterkste merkrallywedstrijd in Europa. En de aantrekkingskracht van het gezamenlijke platform voor jong talent van Opel en ADAC is alweer bijzonder sterk. Drie weken voor de start van het seizoen met de ADAC Saarland-Pfalz Rallye hadden zich voor het seizoen van 2018 al 19 piloten uit negen landen ingeschreven – waaronder ook drie Belgische teams met de duo’s Romain Delhez/Gérôme Bollette, Arthur Kerkhove/Rutger Govaerts en Grégoire Munster/Johan Jalet. Zestien onder hen maken deel uit van het juniorklassement voor piloten jonger dan 27 jaar. Felix Griebel, die tot het deelnemersveld behoorde in het debuutjaar van de ADAC Opel Rallye Cup in 2013, neemt nu opnieuw deel aan de cup. Hij is de jongere broer van Marijan Griebel, die reeds geruime tijd fabrieksrijder van Opel is en winnaar van de ERC Junior 2016 in de ADAM R2. Het programma omvat opnieuw acht evenementen van het Deutsche Rallye-Meisterschaft (DRM) en de Duitse ronde van het FIA World Rally Championship, de ADAC Rallye Deutschland.

 

De ADAC Opel Rallye Cup heeft sinds zijn eerste seizoen in 2013 nog niets van zijn allure verloren. Doorheen de jaren hebben de technisch identieke Opel ADAM Cup-auto’s met 140 pk bewezen betrouwbare, snelle en competitieve machines te zijn waarmee de beste piloten van de Cup regelmatig krachtigere concurrenten in verlegenheid brengen tijdens het Deutsche Rallye-Meisterschaft. Naast een spannende competitie binnen het gebalanceerde Cup-veld en een informele maar uiterst professionele omgeving met uitgebreide ondersteuning op het vlak van technologie, pilootontwikkeling en mediarelaties, ligt er voor de deelnemers 100.000 euro aan prijzengeld klaar.

 

Maar dat is niet alles: sinds 2013 hebben zes toptalenten met Opel kunnen overstappen van de Cup naar de ADAC Opel Rallye Junior Team en het FIA ERC Junior-kampioenschap (European Rally Championship). Al van bij de aanvang heeft Opel de maatstaf bepaald voor deze kampioenschappen voor jong talent, waarin de concurrentie bikkelhard is. Met Emil Bergkvist (Zweden, 2015), Marijan Griebel (Duitsland, 2016) en Christopher Ingram (VK, 2017) sleepten drie fabrieksrijders van Opel de laatste drie ERC Junior-titels in de wacht met hun ADAM R2. En vorig jaar won de Italiaanse Tamara Molinaro (20) de ERC Ladies’ Trophy in een ADAM R2-fabrieksauto. De huidige dominantie van de Opel ADAM R2 wordt beklemtoond door het indrukwekkende resultaat van vorig jaar: in 2017 wist de rallystar met 190 pk uit Rüsselsheim maar liefst zeven internationale en nationale titels op te strijken, naast 48 klasseoverwinningen.

 

De Zweed Tom Kristensson (26), die vorig jaar de ADAC Opel Rallye Cup won, treedt komend seizoen aan in de ADAC Opel Rallye Junior Team. Hij wil in de voetsporen treden van zijn succesvolle voorgangers. In zijn debuutseizoen in de FIA ERC Junior U27 neemt Kristensson het op tegen de beste jonge rallytalenten van het continent. De ERC Junior-evenementen op de Azoren en Gran Canaria, evenals in Italië, de Tsjechische Republiek, Polen en Letland zorgen voor een spectaculaire en veeleisende mix van drie grindrally’s en drie asfaltrally’s.

 

Voor de fabrieksrijders van Opel en de talenten van de ADAC Opel Rallye Cup 2018 is één van de hoogtepunten van het seizoen hun deelname aan de ADAC Rallye Deutschland, de Duitse ronde van het FIA World Rally Championship. Na vier klasseoverwinningen in de afgelopen vier jaar bestaat er geen twijfel over het doel van de ADAM R2 in de races. De jonge deelnemers aan de Cup rijden opnieuw twee etappes tussen 16 en 19 augustus onder het alziend oog van de wereldelite. Voor de kersverse piloten is alleen al behoren tot het deelnemersveld in een opwindende WRC-setting een zeer bijzondere ervaring.

 

 

Voorlopige deelnemerslijst voor de ADAC Opel Rallye Cup 2018

Nr.         Piloot                                                Copiloot

30          Max Schumann (D)                         Maresa Lade (D)

 31          Romain Delhez (B)                          Gérôme Bollette (B)

32          Tim Wacker (D)                               Chioma Monix (D)

33          Frederic Field (GB)                         Josh Davison (GB)

34          Elias Lundberg (S)                          David Arhuisander (S)

35          Martin Menzing (NL)                        Peter Van Teunenbroek (NL)

36          Ernst Kranenburg (NL)                    Wilhelmus De Klerk (NL)

37          Arthur Kerkhove (B)                        Rutger Govaerts (B)

38          Lukas Hein (D)                                Florian Neubrech (D)

39          Sebastian Magnussen (DK)            Karsten Isaksen (DK)

40          Dylan Gagniere (F)                          Sébastien Voitey (F)

41          Nick Loof (D)                                   nader te bepalen

42          David Havlat (D)                              Paul Stein (D)

43          Felix Griebel (D)                              Sascha Altekrüger (D)

44          Grégoire Munster (L)                       Johan Jalet (B)    

45          Marco Gersager (DK)                      Carina Møller (DK)

46          Nicola Sartor (I)                               Pietro Elia Ometto (I)

47          Nico Knacker (D)                             Enrico Flores-Trigo (D)

48          Karl-Martin Volver (EST)                 Marten Madissoo (EST)

 

 

Kalender van de ADAC Opel Rallye Cup 2018

2 – 3 maart                    ADAC Saarland-Pfalz Rallye

25 – 26 mei                   AvD-Sachsen-Rallye

15 – 16 juni                    ADAC Rallye Stemweder Berg

27 – 28 juli                     ADAC Wartburg Rallye

16 – 19 augustus           ADAC Rallye Deutschland (twee etappes)

28 – 29 september        ADMV Rallye Erzgebirge

19 – 20 oktober             ADAC 3-Städte Rallye

 

 

Kalender van de ADAC Opel Rallye Junior Team 2018

22 – 24 maart                Azores Airlines Rallye, Azoren/Portugal*

3 – 5 mei                        Rallye Islas Canarias, Gran Canaria/Spanje*

20 – 22 juli                     Rallye di Roma Capitale, Rome/Italië*

16 – 19 augustus           ADAC Rallye Deutschland

24 – 26 augustus           Barum Czech Rally Zlín, Zlín/Tsjechische Republiek*

21 – 23 september        Rallye Poland, Mikołajki/Polen*

12 – 14 oktober             Rally Liepāja, Liepāja/Letland*

* FIA ERC Junior U27-evenement