M-Sport Ford Fiesta WRC vervoegt LEGO® Speed Champions-gamma

Ford, de LEGO®-groep en rallyspecialist M-Sport introduceren de nieuwe M-Sport Ford Fiesta WRC-set als onderdeel van het LEGO® Speed Champions-gamma om de WRCzeges van 2017 te vieren

 Deze nieuwe, 203-delige set biedt diverse velgen, twee verwisselbare motorkappen, waarvan een met spots voor nachtelijke ritten, een raceaankleding en een pilootfiguurtje.
 Mustang Fastback 1968 eveneens verkrijgbaar als nieuw model van LEGO® Speed Champions. Beide sets zijn verkrijgbaar vanaf 1 maart 2018 en kosten 14,99 euro.

Sint-Agatha-Berchem, 15 februari 2018 – Ford, de LEGO-groep en rallyspecialist M-Sport hebben vandaag een nieuw model in het LEGO® Speed Champions-gamma onthuld: de MSport Ford Fiesta WRC, die het Wereldkampioenschap op zijn naam schreef, brengt de sensaties van het rallycircuit naar de huiskamer.
De ontwerpers van LEGO hebben de opvallende look van de M-Sport Ford Fiesta WRC gereproduceerd, compleet met uitgesproken wielkasten en indrukwekkende voor- en achterspoilers.
De nieuwe set omvat verscheidene velgen, twee verwisselbare motorkappen – waarvan een met spots voor nachtelijke ritten, een authentieke raceaankleding in miniatuurformaat en een  pilootfiguurtje met helm en raceoveral, dat via de verwijderbare voorruit in de auto kan worden geplaatst.
Het volledige, 203-delige Ford Fiesta M-Sport WRC-model van LEGO Speed Champions is 6 centimeter hoog en breed en 13 centimeter lang.
“Met twee titels van Wereldkampioen Rally en vijf rallyzeges in 2017 is de M-Sport Ford Fiesta WRC een meer dan waardige aanvulling op de LEGO Speed Champions-collectie,” verklaarde Mark Rushbrook, Ford global director of Motorsport. “Het LEGO Speed Champions-gamma is een ludieke manier om Fords succes in de autosport te vieren. We hopen dat hij toekomstige generaties van auto-ontwerpers, ingenieurs en rallypiloten kan inspireren.”
De M-Sport Ford Fiesta WRC schreef vorig jaar zowel het pilotenklassement als het constructeursklassement van het FIA Wereldkampioenschap Rally op zijn naam in de handen van Sébastien Ogier en copiloot Julien Ingrassia. Zij rijden dit jaar voor het nieuwe M-Sport Ford World Rally Team, aan de zijde van belofte Elfyn Evans en copiloot Daniel Barritt.
De echte M-Sport Ford Fiesta WRC-auto, die wordt aangedreven door Fords 1.6 EcoBoostbenzinemotor,
is afgeleid van de volledig nieuwe Ford Fiesta die vorig jaar in Europa werd gelanceerd en heeft het WRC 2018-Kampioenschap al goed ingezet met een zege voor Ogier en Ingrassia in de Rally Monte Carlo vorige maand.
Ford en LEGO hebben ook de Ford Mustang Fastback 1968 toegevoegd aan het LEGO® Speed Champions-gamma. De 184-delige set met groen koetswerk en goudkleurige velgen wordt geleverd met een timingbord, racestickers, een verwijderbare voorruit en een pilootfiguurtje met een klassiek racepak.
De iconische Ford GT40 en de nieuwe Ford GT, die de 24 uur van Le Mans wonnen in 1966 respectievelijk 2016, zijn eveneens verkrijgbaar in de LEGO Speed Champions-collectie.
De nieuwe M-Sport Ford Fiesta WRC van LEGO Speed Champions en de Mustang Fastback 1968 worden vanaf 1 maart 2018 verkrijgbaar op LEGO.com/shop voor een aanbevolen verkoopprijs van 14,99 euro.