M-Cup Haspengouw: 2 wagens in de Top-10!

Finaal verschenen 9 deelnemers aan de start van de eerste M-Cup manche.

De wegen waren alvast kurkdroog, dus het vermogen van de Beemers kon ten volle benut worden.

De eerste proef leerde toonde al snel dat er dit seizoen rekening dient gehouden te worden met Mats VdBrand. Hij tekende de scratch, op een 3-tal seconden gevolgd door de lokale Patrick Diels. Wim Muilwijk moest reeds een kleine minuut toegeven omwille van een lekke band.

Aan de spannende strijd tussen VdBrand & Diels kwam echter een einde toen Diels op de 3de proef moest opgeven wegens problemen met de achterbrug. Franky Boulat schoof na deze opgave door naar de 2de stek. Ook Ceuppens had problemen op de 3de proef wegens een defectie oliesensor, die hem toch enkele minuten extra opleverden. Na de eerste lus had VdBrand reeds een voorsprong van 19 seconden op Boulat, en Braeckevelt volgde als derde op 37 seconden.

Tijdens de 2de lus bleef Mats oppermachtig, en begon Muilwijk de verloren tijd goed te maken op Braeckevelt. Op proef 6 moest jammergenoeg ook de Compact van Truyens de strijd staken met achterbrug-problemen. Aan de start van proef 8 werd het even letterlijk warm voor VdBrand wegens een koelvloeistoflek. Dame fortuna stond aan hun zijde, want na een noodrepair kon het team alsnog hun wedstrijd ongestraft verderzetten. In de 2de lus was Boulat erin geslaagd om het verlies tegenover VdBrand te minimaliseren, en slechts 6 extra seconden moesten toegegeven worden en ook Muilwijk was erin geslaagd om reeds 30 seconden goed te maken op Braeckevelt voor de derde stek. De derde lus zou dus beslissend zijn voor het finale podium.

Op proef 9 kon Braeckevelt reeds een 5-tal extra seconden voorsprong nemen op Muilwijk in een poging zijn podiumplaats vast te stellen, maar op proef 10 sloeg het noodlot toe. Op hoge snelheid ging Braeckevelt van de baan, met grote schade tot gevolg. We wensen Kurt alvast een snelle herstelling toe en hopen het team opnieuw te mogen verwelkomen in hun thuisrally: de TAC te Tielt.

Finaal hebben we dus 2 M-Cup wagens in de algemene Top-10! VdBrand als winnaar, Boulat volgt op 23 seconden en de laatste podiumplek is er voor Muilwijk. Op plaats 4 volgt Jens Maes, die een foutloze wedstrijd aflegde in zijn eerste moderne nationale wedstrijd. Vandeloock die de rol van spektakel-man op zich nam volgt finaal op positie 5, en de onfortuinlijke Ceuppens sluit de rij af als 6de.

We hopen alvast op een mooi deelnemersveld voor de volgende manche op 7 april te Tielt in het kader van de TAC rally.