Belgische prijzen Ford Fiesta ST & Active

Sint-Agatha-Berchem, 26 maart 2018 – Na de succesvolle lancering van de volledig nieuwe Fiesta eind vorig jaar, wordt het Fiesta-aanbod nu uitgebreid met twee nieuwe varianten: de sportieve, 200 pk sterke ST en de Fiesta Active cross-over. De prijzen voor de BelgischLuxemburgse markt zijn nu bekend: de Fiesta ST staat binnenkort in de showroom vanaf € 23.000, de Fiesta Active vanaf € 18.900. De nieuwe varianten kunnen nu besteld worden en
staan vanaf juni in de showroom.


De prijzen van de vijfdeurs Fiesta Active starten bij € 18.900 voor de 85 pk sterke 1.0 liter EcoBoost. In de Fiesta Active vervangt deze 85 pk-versie van de 1.0 EcoBoost met zijn hoger koppel van 170 Nm de atmosferische 1.1i (met 108 Nm koppel) die de basismotor blijft in de Fiesta. Dieselrijders parkeren de Fiesta Active in hun garage vanaf € 21.050 voor de 85 pk sterke 1.5 TDCi.
De Fiesta Active krijgt naast een 18 mm hogere bodemvrijheid en robuuste koetswerkkit met wielkast- en drempelverbreders ondermeer ook standaard airconditioning, 17’’ lichtmetalen velgen en SYNC3 met Bluetooth, Voice Control en Android Auto/Apple Carplay. Het model wordt ook standaard geleverd met ‘Active Drive Modes’ die de keuze biedt tussen ‘Normal’, ‘Eco’ of ‘Slippery’ voor een optimale rijdynamiek in alle omstandigheden.
Fiesta ST vanaf € 23.000
Liefhebbers van ‘Hot Hatches’ worden met de door Ford Performance ontwikkelde Fiesta ST ophun wenken bediend vanaf € 23.000 voor het driedeurs model. De vijfdeursvariant kost slechts € 500 meer. Onder de motorkap zit telkens een 200 pk sterke 1.5 liter EcoBoost driecilinder met standaard cilinderuitschakeling om het verbruik te drukken in situaties wanneer er minder vermogen nodig is.
De Fiesta ST is standaard voorzien van een sportief, door Ford Performance ontwikkeld onderstel en krijgt verder ondermeer een ST stylingkit, Recaro-zetels vooraan, 17’’ lichtmetalen velgen en SYNC3 met Bluetooth, Voice Control en Android Auto/Apple Carplay. Ook de ‘ST Drive Modes’-knop is standaard en bied de keuze tussen ‘Normal’, ‘Sport’ en ‘Track’.
Voor wie een rijkelijk uitgeruste Fiesta ST wil, is er de ST Ultimate (vanaf € 26.000) die naast een reeks extra veiligheids- en comfortsnufjes ook uitpakt met gedeeltelijk lederen Recarozetels, een B&O Play audiosysteem met 675 Watt versterker en 10 luidsprekers, een navigatiesysteem, automatische airconditioning en 18’’ lichtmetalen velgen gecombineerd met rode remklauwen.
Het ‘ST Performance Pack’ met mechanisch sperdifferentieel, Launch Control en een Performance schakelindicator is verkrijgbaar op zowel de Fiesta ST als de ST Ultimate en kost € 950.