Kleine sportieveling met een grote naam: de nieuwe Opel Corsa GSi

 

  • GSi-traditie voortgezet: Opel Corsa GSi volgt op Insignia GSi
  • Pure precisie: sportonderstel van snelle broer Corsa OPC
  • Compromisloze uitstraling: dynamisch Opel-design met strakke en precieze lijnen
  • Toerwagengevoel: Recarozetels en sportstuur vanbinnen, koolstofelementen vanbuiten

 

Pure precisie zorgt voor puur rijplezier: dat bewijst de Opel Insignia GSi al op indruk­wekkende wijze in de middelgrote klasse. Nu maakt de nieuwe Opel Corsa GSi dit waar in het segment van kleine auto’s. Deze accurate sportwagen is een bochtenspecialist, dankzij zijn sportchassis dat afgesteld werd op de Nürburgring Nordschleife. Het buitendesign van de Corsa GSi laat er geen twijfel over bestaan: dit is een rasechte atleet die ook in het dagelijks verkeer uiterst efficiënt is.

 

“We zetten onze lange GSi-traditie voort met de nieuwe Corsa GSi. Al vanaf de eerste Corsa was er een bijzonder sportieve variant, tegenwoordig een gewilde youngtimer. Onze meest recente atleet zal met zijn OPC-sportchassis nieuwe normen stellen in het segment,” aldus Peter Küspert, Opel Managing Director Sales & Marketing.

 

De kleine driedeursauto maakt indruk met precieze lijnen en een toets agressiviteit. Zijn design is kenmerkend: grote luchtinlaten, sculpturale motorkap, opvallende achterspoiler en nauwkeurig gemodelleerde zijdrempellijsten. Vooraan is de wat uitdagende Opel GSi-voorpartij gekenmerkt door de grote grille met honingraatmotief en de centrale Opel-bliksem, gedragen door twee vleugels, en vallen de zijspiegelbehuizingen in sportieve koolstof-look onmiddellijk op. De grote met chroom omringde designelementen die horizontaal verbonden zijn met zwarte dwarsstukken vooraan en de zwarte dwarsbalk op de motorkap ondersteunen de indruk dat deze atleet stevig aan de weg kleeft. Het krachtige design valt ook op wanneer men de auto van achteren bekijkt. De opvallende spoiler op de rand van het dak zorgt voor extra neerwaartse druk, en de sportieve, verchroomde uitlaatpijp zit vervat in het opvallende ontwerp van de achterschort in carrosseriekleur.

 

Maar ook in het interieur straalt de Corsa GSi sportiviteit uit. De bestuurder neemt plaats op de optionele sportzetel van Recaro en legt de handen op het sportstuur. De auto wordt in versnelling gezet met de leren versnellingspook en met de voet op het aluminium sportpedaal gaat puur rijplezier van start. De Corsa GSi straalt ook pure precisie uit: het sportchassis, al bekend van de OPC-versie, en de remmen met rode remzadels, zorgen voor atletische nauwkeurigheid, uitstekend rijgedrag en korte remafstanden, ook in combinatie met de optionele 18-inch lichtmetalen velgen.

 

Tot slot kunnen de inzittenden van de Corsa GSi ook genieten van uitstekende connectiviteit dankzij het optionele IntelliLink-infotainmentsysteem.