M-Cup :: preview Sezoensrally

Op 19 mei is het zover, dan mogen de spectaculaire BMW’s zich opnieuw dwars zetten op de Bocholtse kiezel tijdens de 42ste editie van de Sezoensrally.

 

Aan de start verschijnt alvast Franky Boulat. Franky mocht de editie 2015 op zijn palmares toevoegen, en indien hij zijn titelambities wil waarmaken trapt hij het gaspedaal dit jaar maar best diep in!

 

Ook Wim Muilwijk, de M-Cup winnaar van 2017 maakt opnieuw zijn opwachting. De wagen werd hersteld na de onfortuinlijke crash in de TAC rally, en bij gelegenheid wordt Wim genavigeerd door Joyce Ruiter.

 

Wordt het een strijd tussen beide ‘ouwe rotten’, of komt jong geweld Mats VDBrand hier een stokje voor steken? Eerder dit jaar wist Mats reeds beide M-Cup manches te winnen, maar telkens bedroeg het verschil met Franky amper 20 seconden. Het belooft alvast een mooi duel te worden.

 

Ook Patrick Diels tekent terug present. In 2016 wist Patrick de M-Cup manche te Bocholt nog te winnen, dus hij bewees reeds zijn snelheid op de maaskiezels.

 

Beide Vandenberghe’s, zowel Jan & Tobi zijn ook van de partij. Nadat beiden moesten opgeven in de TAC rally, hopen ze snel terug in het ritme te zijn tijdens de Sezoensrally.

 

Tom Ceuppens en Frederik Vandeloock, die respectievelijk 3de en 4de staan in het klassement zullen hun posities in het klassement ook verdedigen in Bocholt. Wegens afwezigheid van Kurt Braeckevelt, die opteert voor zijn thuisrally de week nadien, kunnen zowel Tom als Frederik hier een mooie zaak doen in het klassement.

 

Tot slot hebben we ook nog enkele kiezel-rookies aan de start. Met name Lorenzo Vandenheede en Marc Karnier. Beiden hebben nog geen ervaring te Bocholt, dus zal het de eerste proeven eerst even aftasten worden op de ‘rollende’ kiezels.

 

Met 10 M-Cup wagens belooft het terug een mooi spektakel te worden in en om Bocholt !