Round 2 – Coyote World RX of Belgium te Mettet Cencetti onverslaanbaar

De regerende kampioen in de SRX Cup heeft zijn naam alle eer aangedaan door zijn tegenstanders op een dominante manier rallycross te laten zien en alleen naar de overwinning te rijden tijdens de Coyote World RX of Belgium.

Drie kwalificaties, een semi-finale en een finale, de Luxemburgse piloot haalde een perfect rapport door alles te winnen op de piste in Mettet.

«Het is zoals een droom… Te meer omdat ik nu revanche kan nemen op vorig jaar waar ik de overwinning aan Vincent Verschueren moest laten. En nu is het fantastisch om te winnen, zonder een fout te maken en ik ben blij met mijn tweede opeenvolgende overwinning ! »

Na de onverslaanbare Cencetti kwamen de twee « rallymannen »: Vincent Verschueren (Dealers Cup Bossaert) en Cédric Cherain (Sudpresse/7Dimanche), die elkaar waard waren tijdens de kwalificaties, halve finales en de finale. Uiteindelijk won Verschueren het van Cherain met 4/10 seconde voorsprong.

«Het was een mooie strijd vandaag. Loris was te snel maar met Cédric was het de hele dag zeer spannend. Het was echt leuk ! Eerlijk gezegd, leer je heel veel in rallycross met deze wagen. Het is een ideale voorbereiding op de rally. »

Net naast het podium vinden we de winnaar van het Coyote stuurwiel terug, Lorenzo Donniacuo (Coyote SRX Team) die zeer snel de knepen van het vak leerde achter het stuur van de SsangYong Actyon Sports. Hij haalde het van Stienes Longin (Dealers Cup Keytsman) en van het duo Sam Dejongh – Angélique detavernier (Media SSY België Autofans) die zich eveneens wisten te kwalificeren voor de finale.

Geoffroy Noël de Burlin en Nigel Bailly (X-raids Racing) grepen net naast een finale plaats door kleine mechanische problemen. Zij eindigden op de ondankbare 7de plaats voor Lauwers (Lauwers), Thomas Leclerc (NRJ Radio) en Denis Freres (Circuit van Mettet).

Klassement round 2

  1. Autodis Racing (Loris Cencetti Jr.)
  2. Dealers Cup / Bossaert (Vincent Verschueren)
  3. Sudpresse/7Dimanche (Cédric Cherain)
  4. Coyote SRX Team (Lorenzo Donniacuo)
  5. Dealers Cup/Keytsman (Stienes Longin)
  6. Autofans (Sam Dejongh & Angelique Detavernier)