Rally Ieper: Thierry Neuville en Hyundai Belgium steunen Rode Neuzen Dag 2018

De Hyundai i20 rallywagen waarmee Thierry en Nicolas aan de start verschijnen van de rally van Ieper, krijgt een Rode Neuzen Dag design.

Op uitnodiging van Hyundai Belgium zal WRC piloot en klassementsleider Thierry Neuville voor het tweede jaar op rij aan de start verschijnen van de rally van Ieper. Op vraag van Thierry zelf wordt het design van de wagen deze keer niet bepaald door een wedstrijd, maar werd er bewust gekozen voor de ondersteuning van een liefdadigheidsproject.

Steun aan kinderen met psychische problemen

Toen Thierry ontdekte dat ‘Rode Neuzen Dag’ kinderen en jongeren wil helpen die te kampen hebben met psychische problemen, was de keuze snel gemaakt.

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic en Belfius, en is ontstaan vanuit de vaststelling dat één op de vijf Vlaamse jongeren met psychische problemen kampt, dikwijls met zware gevolgen. Rode Neuzen Dag wil daarom, met een stevige dosis humor, geld inzamelen voor een betere opvang en begeleiding van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben.

Thierry Neuville en co-piloot Nicolas Gilsoul dragen het project een warm toe:

“Tijdens de rally’s hebben we het geluk veel kinderen en jongeren te ontmoeten die gepassioneerd zijn door de sport en de boodschap die we aan hen willen doorgeven; namelijk dat we veel dingen kunnen bereiken door er volop voor te gaan. Geen droom is onmogelijk te bereiken, geen enkel doel onmogelijk te realiseren. Soms kan je op je eentje slagen, en soms heb je de hulp van professionals nodig. Dit zou niet langer taboe moeten zijn. We zijn trots bij te kunnen dragen aan deze prachtige operatie met “Rode Neuzen Dag” om kinderen met psychische problemen te helpen.”

Om de ondersteuning visueel kracht bij te zetten zal de Hyundai i20 R5 waarmee Thierry en Nicolas zullen deelnemen aan de rally van Ieper, volledig in het Rode Neuzen Dag-thema getooid worden. De Rode Neuzen Dag-figuurtjes zullen alvast een opvallende verschijning zijn in het wedstrijdbeeld van de rally.

Co-drive met Thierry voor Rode Neuzen Dag

Het belangrijkste is natuurlijk dat de samenwerking ook geld in het laatje brengt voor Rode Neuzen Dag. Daarom zal Hyundai België later dit jaar (naarmate de Rode Neuzen actie op snelheid komt) verschillende initiatieven uitwerken in samenwerking met Hyundai verdelers, waarbij ook de klanten zullen worden gestimuleerd om jongeren met psychische problemen te helpen middels een kleine bijdrage.

Thierry en Hyundai wilden niet wachten om actie te ondernemen. Op maandagmorgen 18 juni, tijdens de Q-Music ochtendshow bij Sam, Heidi & Wim, kondigde Thierry live aan een co-drive te veilen ten voordele van Rode Neuzen Dag. De hoogste bieder mag meteen daags nadien, op dinsdag 19 juni, plaatsnemen naast Thierry in de stoel van de co-piloot voor een waanzinnige test met de i20 R5 in de omgeving van Ieper. Een unieke ervaring die hopelijk veel geld oplevert voor jongeren met psychische problemen !

Wie het meeste euro’s biedt voor de co-drive mag bovendien ook een week testrijden met de Hyundai i30 N dienstwagen van Thierry Neuville die maar liefst 275 pk onder de motorkap heeft. En tot slot mag hij of zij ook samen met 3 vrienden de rally van Ieper volgen, inclusief VIP ontvangst bij Hyundai.

Bieden op de co-drive met Thierry Neuville, met aanvullende prijzen, kan tot maandag 18 juni 19 uur via deze link.

 

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zullen de Rode Neuzen Dag-wagen voorstellen tijdens een persconferentie op donderdag 21 juni 2018 om 13u in Ieper.