Achiel Boxoen : “Een top 10 was mogelijk…”

De 54ste editie van de Renties Ypres Rally bewees dat de rallysport momenteel in België razend populair is. Het effect van Thierry Neuville, de Belgische leider in het Wereldkampioenschap, mag op dat vlak niet onderschat worden. Maar, ook de bijdrage van Jobfixers, hoofdsponsor van het Belgian Rally Championship, levert zeker een bijdrage tot de populariteit van de rallysport in ons land.

Bovendien zet het dynamische bedrijf drie Ford Fiesta’s R5 in. Helaas hadden twee van de drie rijders niet het gewenste geluk in Ieper.

Cracco’s ongelukkig

Philip Cracco, genavigeerd door Ieperling Jeannick Breyne, genoot met volle teugen van de Renties Ypres Rally.
“Het parcours ligt er uitermate glad bij. Het is enorm opletten voor schuivers. Ik wil me niet laten verrassen. Het gaat heel snel en de uitdaging is groot, maar ik geniet van de beleving en ook van de sfeer op de Markt,” vertelde Philip Cracco vrijdagavond. Zaterdag klom de zakenman op naar de 23ste plaats, tot hij verrast werd bij de tweede doortocht op de Kemmelberg en in een gracht schoof.

Pieter-Jan Michiel Cracco beleefde al een hachelijk moment op de Qualifying Stage, waar zijn Ford Fiesta R5 een flinke sprong maakte… Vervolgens klokte hij mooie tijden op vrijdagavond, met een 13de chrono in Dranouter, maar in Mesen liet hij zich verrassen.
“De proeven lagen er bijzonder glad bij. Ik heb me laten verrassen door te voorzichtig te zijn. Aan 50 km/h dook ik niet diep genoeg in de koord in een trage bocht. Daardoor schoven we over de neus naar buiten en eindigden we in een gracht. Dankzij de hulp van de toeschouwers konden we verder, maar het kostte wel een paar minuten…”
Pieter-Jan Michiel was van plan om zaterdag op te rukken, maar op de tweede proef zaterdagochtend begaf de stuurinrichting.

Boxoen lek

Deze keer werden de meubelen van het Jobfixers Rally Team gered door de tweede West-Vlaamse jongere in het team, Achiel Boxoen. Achiel kende ook geen gelukkige openingsavond.

“De eerste avond was ongelukkig. Op de eerste proef reden we lek. Nadat de tweede proef geannuleerd werd wegens de sortie van Bryan Bouffier, kenden we problemen met de pop-off valve op de derde en vierde proef. We hadden gewoon niet het volle vermogen ter beschikking. En op de laatste proef van de openingslus, Hollebeke, leken we op weg naar een mooie chrono, tot we even in een veld doken… Kortom, ik maakte teveel foutjes vrijdagavond,” vertelt Achiel Boxoen, die vrijdagavond nog tot de 18de plaats terug kon komen.


Zaterdag ging Achiel Boxoen, genavigeerd door Renaud Herman, op zoek naar de Top 10.
“Uiteindelijk ging het zaterdag een stuk beter, maar ik heb gewoon teveel kleine foutjes gemaakt. We werden 13de en daarmee eindigden we binnen de Top 15, wat vooraf onze doelstelling was. In elk geval hebben we ons leerproces op een positieve wijze afgewerkt,” vertelt Achiel, die we terug zullen zien in de drie laatste wedstrijden van het Jobfixers BRC 2018, te beginnen met de CoXion Omloop van Vlaanderen in september.