Porsche toont de nieuwe Macan

Wereldpremière in Shanghai: Porsche toont de nieuwe Macan

Woensdag 25 juli 2018 — Porsche heeft in Shanghai de nieuwe Macan voorgesteld. De compacte SUV, die al sinds 2014 zeer veel succes kent, is gevoelig opgewaardeerd op het vlak van design, comfort, connectiviteit en rijdynamiek. Daarmee blijft de Macan het sportieve topmodel in zijn segment. Trouw aan Porsches design-DNA pakt de nieuwe Macan uit met een driedimensionaal uitgewerkte ledlichtstrip op de achterpartij. Ook in de koplampen is ledtechnologie standaard. De opvallendste vernieuwingen in het interieur zijn het 11 duim grote aanraakscherm van het nieuwe Porsche Communication Management (PCM), de anders opgestelde en hertekende ventilatieroosters en het GT-sportstuurwiel uit de 911. Het PCM biedt toegang tot nieuwe digitale functies zoals intelligente spraakbesturing of de standaard online navigatie. De comfortuitrusting wordt uitgebreid met onder andere een fileassistent, een ionisator en een verwarmbare voorruit.

 

Standaard ledkoplampen en nieuwe lichtstrip achteraan

Dankzij doelgerichte ingrepen aan het uiterlijk ziet de nieuwe Macan er nog sportiever en moderner uit. Het DNA van de iconische sportwagen 911 en van het technologische uitstalraam 918 Spyder is te zien in allerlei details. Daarbij speelt het element ‘verlichting’ een belangrijke rol: standaard beschikt de nieuwe Macan over koplampen met ledtechnologie. Het hoogwaardige lichtsysteem met driedimensionaal uitgevoerde modules kan optioneel verder worden geoptimaliseerd: het Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) regelt de lichtverdeling adaptief. Het front van de Macan is tot in de details herwerkt en oogt nu nog breder. De uitgebreid hertekende achterpartij bouwt voort op het heldere design van zijn voorganger, waar een nieuw typisch Porsche-kenmerk aan wordt toegevoegd in de vorm van een driedelige en driedimensionaal uitgewerkte ledlichtstrip. Daar komen nog de remlichten met vier lichtpunten bij om de merkidentiteit verder te versterken.

 

Nieuwe opties: GT-sportstuurwiel, ionisator en fileassistent

Met het optionele GT-sportstuurwiel slaat de nieuwe Macan in het interieur een brug naar de 911. Ook de in het stuurwiel geïntegreerde rijmodusschakelaar met Sport Response Button als onderdeel van het optionele Sport Chrono-pakket vindt nu zijn weg naar de Macan. Porsche breidt de lijst met comfortopties uit met onder meer een verwarmbare voorruit en een ionisator om de luchtkwaliteit in het interieur te verbeteren. En dankzij nieuwe lakkleuren als Miami Blue, Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic en Crayon in combinatie met nieuwe interieuraankledingspakketten kan de Macan nog meer worden gepersonaliseerd dan ooit tevoren.

 

Bij deze facelift breidt Porsche het aanbod aan rijhulpsystemen voor de Macan uit. Zo maakt de nieuwe fileassistent met automatische afstandsregeling de rit comfortabeler en meer ontspannen bij snelheden tot 60 km/u. Het systeem kan niet alleen deels zelfstandig optrekken en remmen, maar geeft in files of in traag rijdend verkeer ook stuurondersteuning.

 

Aanraakscherm van 11 duim en volledige connectiviteit

De Macan pakt via zijn nieuwe Porsche Communication Management (PCM) uit met een uitgebreide connectiviteit en tal van digitale functies. Boven aan de voor Porsche typische oplopende middenconsole werd het van 7 tot 11 duim vergrote full HD-aanraakscherm harmonisch in het hertekende instrumentenbord ingewerkt. Net zoals in de Panamera en de Cayenne laat de gebruikersinterface van het infotainmentsysteem zich via voorgedefinieerde tegels individueel instellen. De ventilatieroosters zijn hertekend en zijn voortaan onder het centrale scherm ingeplant.

 

Elke Macan is uitgerust met een Connect Plus-module, waardoor hij standaard volledig geconnecteerd is. Dat betekent dat hij digitale functies en diensten biedt, zoals de intelligente spraakbesturing Voice Pilot of live verkeersinformatie als onderdeel van het eveneens standaard online navigatiesysteem. Daarbij is onder meer een centrale rol weggelegd voor de verbinding met de ‘Here Cloud’ met zeer actuele, op zwermintelligentie gebaseerde verkeersinformatie. De nieuwe Offroad Precision App biedt de mogelijkheid om offroadavonturen met de Macan te documenteren en te analyseren.

 

Geoptimaliseerd onderstel met nieuwe banden en velgen

Met een geoptimaliseerd onderstel versterkt de nieuwe Macan zijn unieke positionering als sportwagen in het segment van de compacte SUV’s. De fijnafstelling zorgt voor meer neutraliteit bij een identieke stabiliteit en meer comfort. De Macan kiest bovendien voor verschillende bandenmaten voor de voor- en de achteras, wat ongebruikelijk is in het SUV-segment. Net zoals in de sportwagens van Porsche kunnen daardoor de voordelen van de intelligente vierwielaandrijving Porsche Traction Management (PTM) optimaal worden benut voor de rijdynamiek. Nieuw ontwikkelde banden met betere Performance-eigenschappen maken nog meer dwarsdynamiek mogelijk en bieden zo nog meer rijplezier. Bovendien verruimen nieuwe velgen van 20 en 21 duim de mogelijkheden om het uiterlijk naar wens aan te passen.

 

Succesmodel Macan: sinds 2014 meer dan 350.000 exemplaren geleverd

De Macan is een echt succesverhaal. Zijn voor Porsche kenmerkende prestaties op elk type terrein in combinatie met een grote dagelijkse bruikbaarheid overtuigde van in het begin: sinds 2014 heeft Porsche meer dan 350.000 exemplaren geleverd. Vooral op de sterke Chinese markt, waar Porsche zijn gefacelifte compacte SUV voor het eerst heeft voorgesteld, bleek hij al bijzonder populair met meer dan 100.000 geleverde exemplaren. Het model zoals het in Shanghai werd gepresenteerd, wordt enkel op de Chinese markt aangeboden. Bestellingen voor België zullen in de loop van de maand september worden geopend.