Algemene zege voor Princen, zege en titel in R-GT voor Snijers!

Omloop van Vlaanderen

Algemene zege voor Princen, zege en titel in R-GT voor Snijers!

Het Kampioenschap van België Rally (BRC) werd afgelopen weekend na de zomerpauze hervat in de Omloop van Vlaanderen in de omgeving van Roeselare. Een wedstrijd met 18 klassementsproeven, verdeeld over de vrijdagavond en zaterdag. BMA, het team van Bernard Munster, behaalde opnieuw schitterende resultaten.

De titelstrijd in het kampioenschap ging weer in alle hevigheid verder tussen Vincent Verschueren en de BMA formatie Kris Princen en Bram Eelbode. Aan het stuur van de BMA Skoda Fabia R5 reden ze 12 snelste tijden, waardoor ze voor de derde keer dit seizoen op autoritaire wijze wonnen. “Ik denk dat ik deze keer een beetje sterker was dan Vincent, want ik was telkens een beetje sneller,” vertelt Kris Princen. “Maar, ik moest wel van start tot finish aanvallen, want het verschil was nooit groot genoeg om te relaxen. Zaterdag maakte ik een klein foutje op de Zilverberg en dat kostte me een tiental seconden, dus alles bleef mogelijk.”

“Kris had deze wedstrijd uitermate goed voorbereid,” vervolgt Bernard Munster. “Toen we de data analyseerden, vooral na Ieper, beseften we dat hij vooral tijd verloor in de trage bochten en in de T-situaties, die erg talrijk zijn op Vlaamse proeven. Daarom hebben we een testsessie georganiseerd op de piste van EMA in de buurt van het circuit van Francorchamps om daar iets aan te doen. Dat heeft perfect gewerkt. Voor de toeschouwers was er misschien wat minder glijden in de bochten van Princen, maar hij was ongelofelijk efficiënt. Met drie overwinningen op zak in het kampioenschap, heeft Kris een prima uitgangspositie in het kampioenschap. De twee titelkandidaten hebben nu elk 6 resultaten behaald. Verschueren heeft als slechtste score een 2de plaats te verbeteren, terwijl Princen twee 3de plaatsen kan verbeteren. Dat betekent dat Kris het makkelijker zal hebben om zijn score te verbeteren in de East Belgian Rally, een wedstrijd die hem goed ligt, of de Condroz. Dat belooft…”

Patrick Snijers, die opnieuw werd genavigeerd door Davy Thierie in de Porsche 997 GT3 van BMA, vocht de ganse wedstrijd als een leeuw tegen een andere Porsche, die van Gunther Monnens. Die laatste was op de proeven 8 seconden sneller dan Snijers, maar na de laatste klassementsproef maakte hij een foutje bij het inklokken. Daardoor ging de overwinning toch naar Patrick, die tevens de titel van Kampioen van België veroverde in R-GT. Opdracht volbracht… “Het is fantastisch dat we de titel twee proeven voor het einde van het kampioenschap al kunnen vieren,” vertelt Patrick Snijers euforisch. “Ik moet Yves Maes, van Maes Containers, enorm bedanken. Hij heeft vanaf het begin in dit project geloofd. Merci ook aan het team BMA van Bernard Munster en aan mijn copiloot Davy Thierie. Die geeft me zoveel vertrouwen dat ik nog harder kan aanvallen. Ik ben hem heel dankbaar…”

Grégoire Munster kwam in Roeselare, samen met navigator Louis Louka, aan de start met de Opel Adam R2 met als doelstelling het vergroten van zijn voorsprong in het Pirelli Junior BRC. De zoon van Bernard zat goed in het ritme na zijn deelnames aan de Deutschland Rally en de Barum Rally. Hij nam resoluut de leiding in handen, tot hij lek reed en het wiel moest wisselen. Hij verloor 2’40” op de snelste tijd in RC4 op die lange proef. Resultaat: een 2de plaats in het Junior-klassement van de Omloop van Vlaanderen, maar toch ook 8 snelste tijden, goed voor evenveel bonuspunten. Daardoor liep hij effectief uit in het kampioenschap… “Ik weet echt niet waar we lek reden,” vertelt Grégoire. “De band rechts vooraan was helemaal stuk en met nog 19 km te rijden op die proef, moesten we het wiel wel vervangen. Dat hebben we gedaan in 2’20”. Het belangrijkste was dat we zoveel mogelijk punten scoorden voor het slot van het seizoen. Daar zijn we toch in geslaagd.”

Na deze uitermate positieve Omloop van Vlaanderen, trekken de troepen van BMA uit Thimister-Clermont volgende week naar twee verschillende wedstrijden. De Duitser Christian Riedemann neemt deel aan de Niedersachsen Rally in Osterode am Harz, in Benedens-Sachsen. Hij start er met een Skoda Fabia R5 van BMA. In eigen land zal Steven Vergalle, een vroegere copiloot van onder andere Bernard Munster, de Aarova Rallysprint in Oudenaarde rijden met een Skoda Fabia R5 van BMA. Actie!

 (Einde)