Alpine op negende Zoute Grand Prix

  • Alpine komt terug naar de Zoute GP met de A110 Pure

  • Op 5 oktober wordt de A110 Première Edition met nummer 0001 uitzonderlijk per opbod verkocht op een veiling door Bonhams

Alpine kondigt aan te zullen deelnemen aan de negende Zoute Grand Prix, die van 4 tot 7 oktober plaatsvindt in Knokke-Heist (België). Het is al de tweede keer dat Alpine aanwezig is op dit prestigieuze evenement gewijd aan de autocultuur en -passie.

Vorig jaar had Alpine de Zoute Grand Prix uitgekozen om de A110 Première Edition voor het eerst op Belgische bodem te laten rijden.

 

Dit jaar toont Alpine voor het eerst de A110 Pure in België en neemt het merk deel aan de veiling ZOUTE SALE® by Bonhams met de A110 Première Edition met nummer 0001. 

 

VEILING VAN DE A110 PREMIERE EDITION #0001

In de marge van de Zoute Grand Prix zal Alpine deelnemen aan de veiling ZOUTE SALE® by Bonhams met de A110 Première Edition nummer 0001. Deze lanceringsversie van de nieuwe A110, waarvan maar 1.955 exemplaren werden gebouwd, was in nauwelijks een week tijd volledig uitverkocht. De allereerste Alpine Première Edition 0001 die van de band is gerold, zal zonder reserveprijs worden aangeboden op de veiling.

 

Alpine zal de opbrengst van de verkoop van de A110 Première Edition #0001 doorstorten aan een goed doel.

 

De verkoop vindt plaats op 5 oktober 2018: Knokke-Heist, Albertplein. 

 

A110 PURE

Alpine stelt de A110 Pure voor het eerst voor in België.

 

De A110 Pure, die werd ontwikkeld met het oog op bochtige bergwegen, leunt het dichtst aan bij de A110 Première Edition. Hij legt meer nadruk legt op de band tussen piloot en machine en opteert voor een minimalistische stijl. Om hem zo licht mogelijk te houden, is de A110 Pure uitgerust met de Sabelt-kuipzetels van 13,1 kg uit de Première Édition en 17” lichtmetalen velgen. Daardoor blijft het gewicht van de A110 Pure onder de grens van de 1.100 kilogram. 

 

In het interieur onderstrepen de zetelbekleding in leder en microvezel en de accenten in matte koolstofvezel zijn sportieve karakter. Zoals alle wegversies van de A110 is de A110 Pure uitgerust met een keuzeschakelaar voor de rijmodus met drie standen: Normal, Sport en Race. Daarnaast omvat de uitrusting ook een airconditioning, een satellietnavigatiesysteem, de smartphone-integratie mySPIN van Alpine en een led-verlichting voor- en achteraan.

 

Tegen meerprijs kunnen daar ook nog krachtigere Brembo-remmen, een actieve sportuitlaat en 18” lichtmetalen velgen met twee verschillende designs aan worden toegevoegd. Klanten die hun A110 Pure als dagelijkse wagen willen gebruiken, kunnen tot slot opteren voor zesvoudig verstelbare comfortzetels – die een uitstekende steun verzekeren maar nog steeds erg licht zijn – twee audiosystemen van Focal en een parkeerhulpsysteem achteraan met achteruitrijcamera.

 

De A110 Pure staat op een licht en uiterst stijf onderstel uit aluminium, dat de A110 zijn wendbaarheid en rijplezier geeft. Met zijn vermogen van 252 pk puurt hij opmerkelijke prestaties uit zijn centraal achterin geplaatste 1,8 liter grote turboviercilinder. De ophanging met dubbele driehoeken garandeert dan weer het dynamische evenwicht en de levendigheid van een authentieke Alpine.

 

###

 

Alpine werd in 1955 opgericht door Jean Rédélé, een jongeman gepassioneerd door autoraces. De naam Alpine verwierf een legendarische status met de zeges van de A110 Berlinette in de Rally van Monte Carlo in 1971 en 1973. En nu is het merk terug met de nieuwe A110, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes die Alpine zo succesvol hebben gemaakt: compactheid, lichtheid en wendbaarheid voor een maximaal rijplezier.