Rock-‘n-roll in Knokke-Heist met de BMW 507 van Elvis

Het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam zet op zaterdag 6 en zondag 7 oktober dé enige echte Rock’n’Roll Phoenix in de spotlights en pakt uit met een affiche die liefhebbers van het betere (en snellere) autowerk als muziek in de oren klinkt.

Het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam heeft dit jaar een hoog rock-‘n-rollgehalte. Het elegantieconcours is erin geslaagd een magische oldtimersensatie naar Knokke-Heist te halen: de BMW 507 (1957) van Elvis Presley. Deze schitterende roadster werd pas in 2007, na jaren van intensief speurwerk, in een stoffige garage ergens in de buurt van San Francisco opnieuw ontdekt. Na een restauratie van 10 jaar door het BMW Classic Team is de sportwagen die The King in 1958 tijdens zijn legerdienst in Duitsland had gekocht, herrezen als een feniks. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober is de Elvis BMW 507, samen met een selectie van 75 zeldzame classic en premium cars, in zijn oude glorie te bewonderen tijdens het tweedaagse internationaal elegantieconcours van de ZOUTE GRAND PRIX®. Plaats van afspraak: de prestigieuze Royal Zoute Golf Club in hartje Het Zoute.

Interessant weetje: toen Elvis de BMW 507 kocht, was de roadster witgelakt. Omdat het originele koetswerk vaak ‘ontsierd’ werd door de lippenstift van (te) enthousiaste vrouwelijke fans, liet The King hem rood spuiten… Het fascinerende verhaal van de zoektocht naar en de restauratie van de Elvis BMW 507 is te lezen op www.bmwgroup-classic.com

F1 legendes

 

Het elegantieconcours van de ZOUTE GRAND PRIX® stelt zes F1-modellen uit de jaren 80 en 90 voor: van de Benetton B189 en de Renault RE50 tot de Ferrari F93A en de McLaren MP4/5B van Ayrton Senna. Een schitterende collectie F1-legendes.

BMW M1 Procar

 

De BMW M1 Procar die straks in Knokke te zien zal zijn, debuteerde in 1979 op het Circuit van Zolder. Na races in Monaco, Dijon, Silverstone, Hockenheim, Zeltweg, Zandvoort en Monza eindigde hij dat jaar 3e in het Procar eindklassement. De start van een mooie carrière.

70 jaar Porsche

 

Het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam viert de 70e verjaardag van Porsche in stijl met een boeiend historisch overzicht van de omvangrijke collectie. Zo kunnen we onder andere de allereerste Porsche 356 verwachten en vele andere inspirerende topmodellen.