Alpine Elf Europa Cup in Spa-Francorchamps

De Belg Stéphane Lémeret aan de start

110 WEBB Oliver (GBR), RACING TECHNOLOGY, action during the 2018 Alpine Europa Cup at Silverstone, Great Britain, August 31 to September 2 – Photo Clement Luck / DPPI

 

Op 21, 22 en 23 september 2018 bezoekt de Alpine Elf Europa Cup Spa-Francorchamps. Op uitnodiging van Alpine komt er een Belg aan de start: de piloot-journalist Stéphane Lémeret (kampioen Renault Mégane Cup Belux 1999, kampioen Renault Clio Cup België 2001 en Europees vicekampioen Clio Cup 2003).

 

“Het is een fantastische kans voor mij”, verheugt Lémeret zich, die vorig jaar in een Renault RS01 de overwinning behaalde in een manche van de Dutch Supercar, ook al in Spa-Francorchamps. “Ik ben een echte fan van Alpine en ik kijk er enorm naar uit om deze Alpine Cup, die een bijzonder goede indruk maakt, in de competitie te ontdekken. Als kleine jongen had ik al een mooie miniatuur van de Berlinette en ik ben er altijd dol op geweest! Ik had al de gelegenheid om het seriemodel van de nieuwe Alpine te proberen op het circuit en op de weg en hij is echt fantastisch, dus ik vermoed dat deze Cup-versie nog indrukwekkender is. Tijdens de wedstrijd van het Wereldkampioenschap GT4 die ik juli in Francorchamps betwistte in een auto van een ander merk, werd ik aan de binnenkant van de ‘double gauche’ voorbijgestoken door de GT4 van de Alpine (die dat weekend trouwens won). Ik ben er nog altijd niet goed van, maar dat is het bewijs van de efficiëntie van deze auto, die rechtstreeks afgeleid is van de Cup-versie, die ik op 21 september zal ontdekken. “

110 WEBB Oliver (GBR), RACING TECHNOLOGY, 15 CASTELLI Gael (FRA), MILAN COMPETITION, 02 BELTOISE Vincent (FRA), CMR – CCF, action depart race 2 during the 2018 Alpine Europa Cup at Silverstone, Great Britain, August 31 to September 2 – Photo Clement Luck / DPPI

Met welke ambities?

 

“Allereerst om ervan te genieten, want op mijn 45ste heb ik geen carrièreambities meer. Maar ik ga er natuurlijk alles aan doen om een eervol resultaat neer te zetten: geen sprake van dat ik naar Spa zou komen zonder een goede plaats te willen behalen. De regen zou natuurlijk kunnen helpen om mijn gebrek aan kennis van de auto te compenseren, maar ik weet uit ervaring dat het niveau van de monomerk-cups van de Renault-groep steeds erg hoog ligt, dus ik verwacht niet dat ik meteen de overwinning of een podiumplaats in de wacht zal slepen. Maar ik zal alles op alles zetten om een verdienstelijke plaats te behalen! ” 

15 CASTELLI Gael (FRA), MILAN COMPETITION, action during the 2018 Alpine Europa Cup at Silverstone, Great Britain, August 31 to September 2 – Photo Clement Luck / DPPI