KALENDER VAN NIEUWE JAGUAR I-PACE eTROPHY AANGEKONDIGD

  • Eerste race bevestigd: 15 december 2018 in Ad Diriyah (Saoedi-Arabië)
  • Jaguar I-PACE eTROPHY vindt plaats in de marge van tien Formula E-wedstrijden vanaf seizoen 2018-2019
  • Eerste officiële introductietest van 24 tot 27 september op Silverstone (Verenigd Koninkrijk)

 

Antwerpen, 12 september 2018: Jaguar Racing heeft de volledige kalender voor het eerste Jaguar I-PACE eTROPHY-Kampioenschap onthuld. Op zaterdag 15 december zullen tot twintig identieke Jaguar I‑PACE eTROPHY-racewagens in Ad Diriyah (Saoedi-Arabië) deelnemen aan de eerste wedstrijd van het nieuwe, wereldwijde racekampioenschap voor elektrische productiewagens.

De Jaguar I-PACE eTROPHY gaat vooraf aan de Formula E-wedstrijden en vindt plaats op hetzelfde stadscircuit, en dat bij alle wedstrijden van seizoen 2018-2019 en volgende. Dit kampioenschap vormt een ware primeur en geeft teams de kans om hun rijtalent en elektrische prestaties in de kijker te zetten in enkele van ‘s werelds meest opwindende steden.

Marion Barnaby, Championship Manager, Jaguar I-PACE eTROPHY, verklaarde: “De Jaguar I-PACE eTROPHY-racewagens op de grid zien in december wordt een trots en historisch moment voor Jaguar en toeschouwers mogen zich aan heel wat actie verwachten. We reizen naar enkele van de mooiste steden ter wereld en brengen het publiek een nieuw type van elektrische straatraces om de toekomstige eigenaars van elektrische voertuigen te inspireren.

Later deze maand zakken de teams af naar het iconische circuit van Silverstone om hun Jaguar I-PACE eTROPHY-racewagens in ontvangst te nemen en deel te nemen aan de eerste reeks van officiële pre-seizoenstests.

De volledige racekalender ziet er als volgt uit (onderhevig aan goedkeuring door de FIA World Motorsport Council en circuithomologatie):

 

Ronde Stad Land Datum
1 Ad Diriyah Saoedi-Arabië 15 december 2018
2 Mexico City Mexico 16 februari 2019
3 Hongkong Hongkong 10 maart 2019
4 Sanya China 23 maart 2019
5 Rome Italië 13 april 2019
6 Parijs Frankrijk 27 april 2019
7 Monaco MONACO 11 mei 2019
8 Berlijn Duitsland 25 May 2019
9 New York City VS 13 juli 2019
10 New York City VS 14 juli 2019

(…)