Tom Boonen rijdt GT TOUR

Op zondag 7 oktober sluit de ZOUTE GT TOUR® by EY de 9e editie van de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist af. Ook dit jaar pakt dit spectaculaire evenement uit met exclusieve moderne GT’s (jonger dan 20 jaar) en een pak ronkende namen.

Exclusief: Tom Boonen in Porsche 991 GT2 RS

De ZOUTE GT TOUR® by EY, de traditionele afsluiter van de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist, kan altijd op veel belangstelling rekenen. En dat heeft niet alleen te maken met de exclusieve en vaak extravagante bolides die er elk jaar aan de start verschijnen. Het lijstje met bekende piloten oogt al even indrukwekkend. Zo zal voor de 9e editie voormalig wielerkampioen en autofanaat Tom Boonen plaatsnemen achter het stuur van een Porsche 991 GT2 RS, een pijlsnelle 6-cilinder met een indrukwekkende 700 pk onder de motorkap. Organisatoren Filip Bourgoo en Philippe Van de Ryse: “We zijn bijzonder verheugd dat Tom Boonen heeft toegezegd voor de ZOUTE GT TOUR® by EY. Hij is een gepassioneerd autoliefhebber. Dit jaar rijdt hij met een Porsche 911 Cup zelfs de Belcar, het Belgian Endurance Championship. Sportieve wagens liggen hem en dan kan hij hier in Knokke-Heist gerust alle remmen komen losgooien.

Wat mag Tom Boonen verwachten? De ZOUTE GT TOUR® by EY is een balade van 150 km voor 200 exclusieve en moderne GT’s (jonger dan 20 jaar). De wagens starten zondagmorgen op de dijk aan het Albertplein in Het Zoute en leggen onderweg een aantal snelheids- en behendigheidsproeven af: TRACK 1 – KNOKKE, TRACK 2 – BRESKENS BEACH, TRACK 3 – BRESKENS PORT en TRACK 4 – FASTEST 1/4 MILE®. Die laatste proef vindt plaats in de Graaf d’Ursellaan in Heist en is open voor publiek. Daarna vertrekt de GT-karavaan in parade en onder politie-escorte terug naar Het Zoute waar de bolides rond 12.30 uur worden verwacht. Meer info: www.zoutegrandprix.be.