Zwaargewicht op ZOUTE SALE® by Bonhams in Knokke-Heist

De 9e editie van de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist presenteert op vrijdag 5 oktober de ZOUTE SALE® by Bonhams. Het Britse veilinghuis pakt ook dit jaar weer uit met enkele wereldtoppers waaronder een Rolls-Royce van bokslegende Muhammad Ali.

Vorig jaar leverde de ZOUTE SALE® by Bonhams 6 miljoen euro op. Blikvangers waren de Mercedes-Maybach G650 Landaulet (1,2 miljoen euro) en de Ferrari 365 GTC met Pininfarina-koetswerk uit ’68 (805.000 euro). Tijdens de komende editie pakt Bonhams opnieuw uit met een selectie absolute topstukken waaronder een Rolls-Royce van Muhammad Ali. De bokskampioen, zelf een gepassioneerde Rolls-fan, kocht de Silver Shadow Mulliner Park Ward Convertible in 1970 in New Jersey nadat hij zijn bokslicentie had teruggekregen. Die was hij kwijtgespeeld door zijn weigering om in Vietnam te gaan vechten. The Greatest telde destijds een fortuin neer voor de Rolls, die vandaag nog steeds in goede staat is maar nooit volledig gerestaureerd werd. De Bonhams-estimatie is een aantrekkelijke 40.000 – 60.000 euro (zonder minimumprijs). Naar alle verwachting zal de opbrengst een stuk hoger liggen.

De Rolls-Royce van Muhammad Ali is in alle opzichten een zwaargewicht, en niet alleen omdat hij ooit in de garage van The Greatest heeft gestaan. De bolide weegt meer dan twee ton en haalt een snelheid van 190 km/u. Deze historische belangrijke wagen en de andere topstukken zijn op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober van 10 tot 17 uur te bewonderen tijdens de preview in de VIP-tent op het Albertplein in Knokke-Heist. De veiling zelf start vrijdag om 17.30 uur en is net als de preview enkel toegankelijk op vertoon van de officiële veilingcatalogus (kostprijs: 50 euro). De catalogus kan worden besteld op: www.zoutegrandprix.be.

nog een paar unieke wagens:

1963 Aston Martin DB4 Series V Vantage ‘Covered Headlights’

Dit is een van de pareltjes op de ZOUTE SALE® by Bonhams. De GT is bewaard in zijn originele left-hand drive configuration en zorgvuldig gerestaureerd op Concours-niveau. De wagen heeft matching numbers (motor, chassis en versnellingsbak) en covered headlights. Een zeldzaam model. Geschatte waarde: 950.000 tot 1.250.000 euro

1960 Ferrari 250 GT Series II Pininfarina Coupé

Deze Ferrari in schitterende chocoladekleur werd destijds geleverd in België via garage Francorchamps. Het is een Ferrari grand tourer pur sang: elegant en tijdloos. Na zijn Concours-restauratie is deze exclusieve coupé van het Italiaanse luxemerk weer in excellente staat. De verwachte opbrengst op de ZOUTE SALE® by Bonhams schommelt tussen 600.000 en 800.000 euro.

1936 Bentley 4¼ Litre Cabriolet

Een uniek koetswerk van de legendarische Carrosserie Antem uit Parijs. Een restauratie op Concours-niveau. Deze elegante pre-war Bentley heeft alles om zich op de grootste classic car events in de kijker te rijden. Op de ZOUTE SALE® by Bonhams gaat dit model onder de hamer voor 375.000 tot 475.000 euro