Doe eens een Bugatti Chiron cadeau

Brasschaat – Geen enkele autoliefhebber die de Bugatti Chiron niet kent. Alle reden voor LEGO Technic om er een eigen, unieke versie van op de markt te brengen. Liefhebbers van zowel exclusieve auto’s als LEGO (of een combinatie van beide) kunnen bij de betere speelgoedwinkel in België terecht voor hun 1:8 schaalmodel. Hoeft het gezegd dat dit bijzonder stuk speelgoed een ideaal sinterklaas- of kerstgeschenk is? Ter ondersteuning van deze lancering staat trouwens ook een promo-actie op stapel die niet te versmaden valt: zo zijn er bezoeken aan LEGO World en aan de Bugatti-fabriek te winnen.

Al meer dan veertig jaar doet LEGO Technic jong én oud dromen van en bouwen aan machines, vrachtwagens, en auto’s. Speelgoed dat tot de verbeelding spreekt en een supersnelle sportwagen die doet watertanden: een exclusieve Bugatti Chiron-replica kon haast niet uitblijven. Deze iconische sportwagen is tenslotte het krachtigste, snelste en meest exclusieve model dat ooit uit de fabrieken van het exclusieve Franse automerk rolde. Die replica is er nu ook: de LEGO Technic 42083 Bugatti Chiron (schaal 1:8) is online te koop en in België en Nederland ook in de betere speelgoedwinkel, zoals Dreamland en Intertoys.

Luxedetails
De Bugatti Chiron is niet zomaar een sportwagen, en dat is zijn replica evenmin. Luxedetails zoals een gedetailleerde cockpit, aerodynamische carrosserie, beweegbare achterspoiler, spaakvelgen met logo en laagprofielbanden, gedetailleerde remschijven, een W16-motor met bewegende zuigers tot zelfs een stijlvolle weekendtas in een klein opbergvak én zowaar een uniek serienummer maken de replica af. Zoals gebruikelijk is ook deze LEGO Technic-set verpakt in een luxueuze doos, inclusief een verzamelbrochure in kleur met uitgebreide bouwinstructies. De set bestaat uit liefst 3.599 onderdelen. De adviesprijs is 399 euro.

De LEGO Technic 42083 Bugatti Chiron is bedoeld voor een publiek van 16 jaar en ouder, maar spreekt ongetwijfeld jong en oud aan. Bij LEGO is men er alvast van overtuigd dat de set zal aanslaan: “Deze set is een topper in ons meer dan veertigjarig bestaan. Onze LEGO designers hebben zichzelf weer overtroffen en zijn erin geslaagd elk detail van deze iconische Bugatti weer te geven. We vermoeden dat er eind dit jaar heel wat als sinterklaas- of als kerstgeschenk de deur zullen uitgaan”, aldus Heidi Verheyen, Marketing Director Benelux bij LEGO.

Niet te versmaden prijzen
Om de lancering van het schaalmodel kracht bij te zetten, schenkt LEGO ook enkele niet te versmaden prijzen weg. Zo mag één winnaar een exclusief bezoek brengen aan de Bugatti-fabriek in Molsheim (Frankrijk). Vijf andere winnaars (twee in België en drie in Nederland) winnen dan weer een toegangsticket voor het gezin tot LEGO World. Daar komt binnenkort trouwens een Bugatti Chiron in LEGO-blokjes te staan op schaal 1:1, waarin de winnaars op de koop toe mogen plaatsnemen.

Om deze prijzen in de wacht te slepen, moet er natuurlijk wel een kleine inspanning worden geleverd. Midden oktober rijdt een speciale LEGO Technic Bugatti-truck door België en Nederland, met daarop enkele levensgrote LEGO Technic Bugatti-dozen. Op zaterdag 13 oktober houdt deze vrachtwagen halt bij DreamLand in Denderleeuw en op 15 oktober bij DreamLand in Mol. In Nederland zal de truck ook bij 3 Intertoys winkelpunten halt houden voor de laatste stop bij de ingang van LEGO World aan de Jaarbeurs in Utrecht op 18 oktober.

Aan deze winkelpunten worden wedstrijdformulieren uitgedeeld. Deze bevatten een kennis- en schiftingsvraag. Hou zeker de Facebookpagina van DreamLand in de gaten voor meer nieuws.