Euro NCAP-Crashtests Mazda6 behaalt 5 sterren

Nieuwe Mazda6 2018 behaalt vijf sterren in EuroNCAP-crashtests

  • Eerste Mazda die vijf sterren behaalt volgens het nieuwe EuroNCAP-protocol voor 2018
  • Breder gamma i-ACTIVSENSE-veiligheidstechnologieën en verbeterde voetgangersbescherming

 

Leverkusen, 24 oktober 2018. De nieuwe Mazda6 2018 werd in de jongste EuroNCAP-tests bekroond met de maximumscore van vijf sterren. Hij is daarmee de eerste Mazda die een totaalscore van vijf sterren behaalt volgens het nieuwe, strengere testprotocol van EuroNCAP voor 2018.

 

Cruciaal voor dat succes zijn de toegenomen stijfheid van zijn impactabsorberende en toch erg lichte SKYACTIV-koetswerkarchitectuur, zijn nog bredere waaier aan i-ACTIVSENSE-veiligheidstechnologieën om potentiële risico’s te identificeren en de kans op schade en letsels te beperken, en zijn verbeterde voetgangersbescherming.

 

Voor drie van de vier categorieën die EuroNCAP beoordeelt – volwassen inzittenden, kinderen, zwakke weggebruikers (voetgangersveiligheid) en veiligheidssystemen – deed de nieuwe Mazda6 het even goed of beter dan zijn voorganger in 2013.

 

Zo verbeterde de nieuwe Mazda6 zijn score voor volwassen inzittenden met 3% tot een uitzonderlijke 95%, door het maximum van de punten te behalen voor frontale aanrijdingen met een stilstaande wagen en voor laterale aanrijdingen tegen een barrière en tegen een paal. De score voor de bescherming van kinderen steeg met een aanzienlijke 14% tot 91%, dankzij maximale punten voor frontale en laterale impacts. De eervolle score van 66% voor de bescherming van zwakke weggebruikers (voetgangersveiligheid) komt overeen met die van het vorige model en voor de veiligheidssystemen behaalde de nieuwe Mazda6 een indrukwekkende score van 73%.

 

Door voort te bouwen op een al uitgebreid gamma i-ACTIVSENSE-veiligheidstechnologieën meet de Mazda6 2018 zich een bijgewerkte snelheidsregelaar (MRCC), verbeterde adaptieve led-koplampen (ALH) en een intelligente snelheidsassistent (ISA) aan, alsook Mazda’s vertrekhulp voor hellingen en de 360°-omgevingscamera. De prestaties op het vlak van voetgangersbescherming werden bovendien geoptimaliseerd door het gebruik van een actieve motorkap.

 

Dragen eveneens bij tot de vijfsterrenscore die de Mazda6 van EuroNCAP heeft gekregen: zijn superieure rijeigenschappen, met onder meer lineaire, alerte en voorspelbare acceleraties, reminterventies, wegligging en stuurinrichting. Door veilig rijden eenvoudiger te maken, dringen die kenmerken het ongevalsrisico terug zonder daarbij te raken aan het typische rijplezier van Mazda.