Round 7

Lauwers wint de titel!

Na afloop van de laatste afspraak van het tweede seizoen van de SRX Cup werd de auto van Marc Lauwers tot kampioen van België gekroond.

De laatste uithoudingsrace georganiseerd in Valkenswaard gaf de doorslag voor de toekenning van de titel. Er waren nog drie kandidaten: SudPresse/7Dimanche en rijder van de dag Thierry Wilmotte, regerend kampioen Autodis en Loris Cencetti Jr., en Lauwers met de tandem Marc Lauwers/Maido Willems.

Op het menu stond een lange race over negentig minuten, met vier verplichte pitstops en tien jokerronden. Lauwers leek al vanaf de oefensessies in het voordeel en liet dan ook de beste tijden optekenen, ook al was Loris Cencetti Jr. toen nog niet aanwezig. De Luxemburger kwam pas net voor de start van de wedstrijd aan en kon zijn kansen dus niet ten volle verdedigen.

Geoffroy Noël de Burlin kon zich eveneens onderscheiden met uitstekende chrono’s. De rijder met beperkte mobiliteit beschikte over een nieuw stuur waardoor hij het potentieel van zijn wagen beter kon benutten.

Op de startgrid werd de eerste rij uiteindelijk ingenomen door Marc Lauwers en Thierry Wilmotte. Maar die laatste kende problemen: enkele aanrijdingen verhinderden een rol in de kopgroep. Zelfde vaststelling voor Loris Cencetti Jr., die ondanks de absoluut snelste tijd te veel werd opgehouden door kleine incidenten.

“We zijn erg fier op deze titel”, glimlachte een gelukkige Marc Lauwers. “We werden uitstekend bijgestaan door ons team, met Rudy als Manager en Maido als tweede rijder. Dit is echt een zege voor het hele team. Vandaag waren we onklopbaar…”

Niemand kon dus iets veranderen aan de overwinning en de titel voor Marc Lauwers en Maido Willems. Daarachter dacht Geoffroy Noël de Burlin een goede zaak te doen, maar hij kreeg een straf aan de broek omdat hij niet al zijn pitstops had afgewerkt. Door die bestraffing verloor hij een podiumplaats, ten voordele van Autodis en NRJ Radio (Thomas Leclercq en Vinz Kante). We noteerden ook de knappe prestatie van Maxime Minne (Trapmann), verantwoordelijke van het bedrijf dat auto’s transformeert voor personen met een beperkte mobiliteit, die vijfde werd in zijn eerste race in de SRX Cup.

Het doek is dus gevallen over dit bewogen seizoen, waarin talrijke rijders en corijders de autosport van binnenuit konden ontdeken.

Uitslag SRX Cup Valkenswaard

1. Lauwers (Marc Lauwers –Maido Willems)

2. Autodis (Loris Cencetti Jr.)

3. NRJ Radio (Thomas Leclerc-Vinz Kanté)

4. Mettet (Jean-Chistrophe Herminaire)

5. Trapmann (Maxime Minne)

6. Moniteur Automobile/Autogids (Cédric Derèse/Lionel Van Heuverswyn)

7. X-Raids Racing (Geoffroy Noël de Burlin)

8. Sudpresse/7Dimanche (Thierry Wilmotte)

9. Media SSY België/Manify (Kaz Paul)

Einduitslag SRX Cup 2018

1. Lauwers 113 punten

2. Autodis 111 punten

3. SudPresse/7 Dimanche 103 punten

4. X-Raids Racing 88 punten

5. NRJ 81 punten

6. Media Cup 78 punten

7. Mettet 62 punten

8. Dealers cup 58 punten

9. Moniteur automobile 47 punten

10. Dealers cup 2 12 punten