BMW meest populaire merk in België.

Voor de tweede maand op rij staat BMW als nummer 1 bovenaan op de ranking van het aantal inschrijvingen in oktober.

 

Het Beierse merk staat al jaren aan de leiding van het Belgische premiumsegment en eindigde ook nu voor de tweede achtereenvolgende maand op de eerste plaats wat betreft de registraties van alle merken in oktober.

 

“Dit is een uitzonderlijk resultaat,” verduidelijkt Eddy Haesendonck, President & CEO van de BMW Group Belux. “Ons volledige gamma is inmiddels volledig gehomologeerd volgens de nieuwe WLTP-normen. BMW besliste reeds in de zomer van 2017 om al haar voertuigen te laten homologeren volgens de WLTP normen. Dat biedt niet alleen de grootst mogelijke transparantie naar onze fleetklanten of particulieren, maar dit betekent ook dat al onze modellen snel kunnen geleverd worden.”

 

Een andere factor die bijdraagt aan het succes van BMW in België is de lancering van het programma ‘BMW Mobility Shifters’. Deze service voor zakelijke klanten maakt het mogelijk om de behoeften van bedrijven op het gebied van mobiliteit te bestuderen en hen te adviseren over de meest geschikte transportmodi.

 

The all-new BMW X5 (06/2018).

Het BMW gamma trekt bovendien een steeds groeiend aantal klanten aan dankzij een ongezien productoffensief. Zo lanceert BMW deze maand onder andere de vierde generatie van de BMW X5, de grondlegger van het Sports Activity Vehicle segment. De voorbije zomer werd de nieuwe BMW X4 gelanceerd en in de lente de allereerste Sports Activity Coupé: de BMW X2, beide zorgen mee voor dat succes.

 

Daarnaast kan de 100% elektrische BMW i3 voortaan ook rekenen op nog krachtigere batterijen (120 Ah), die de wagen een reële autonomie geven van 260 km. Het productoffensief wordt verder gezet met de komst van de nieuwe BMW 8 Reeks Coupé die het aanbod van BMW in het luxesegment zal versterken. De BMW X7, het equivalent van de BMW 7 Reeks in het Sports Activity Vehicle segment, zal op zijn beurt het gamma van het Duitse merk vervolledigen en is inmiddels te bestellen bij de BMW concessiehouder.

 

The all-new BMW 3 Series Sedan, Model M Sport, Portimao blue metallic, Rim 19” Styling 791 M (10/2018).

In 2019 kunnen we rekenen op de komst van de zevende generatie van de BMW 3 Reeks die onlangs voorgesteld werd op het Autosalon van Parijs en die als Belgische première dé attractie van het volgende autosalon van Brussel zal zijn.

 

Ook MINI ziet de inschrijvingen stijgen dankzij een uitgebreid productgamma. Dit is mede te danken aan de MINI Cooper S E Countryman ALL4, de eerste plug-in hybride van het Britse premiummerk. In 2019 verwelkomt het merk de eerste 100% elektrische MINI 3-deurs op de markt.

 

De verkoopresultaten van BMW Motorrad lopen ook in stijgende lijn, in het bijzonder met de komst van de BMW R 1250 GS en de BMW R 1250 RT.