Wereldrecordpoging: 1001 Ford Mustangs

Wereldrecordpoging: een parade van minstens 1001 Ford Mustangs, zaterdag 7 september op de testbanen van Ford Lommel Proving Ground  Het huidige record staat op 960 en werd op 3 december 2017 gevestigd in Toluca, Mexico. En een nieuwe recordpoging is gepland midden april in de VS, ter gelegenheid van de 55ste verjaardag van de Mustang  België gaat een stap verder met ook een choreografie van die meer dan 1000 Mustangs Sint-Agatha-Berchem, 27 maart 2019 – Vijf jaar na de introductie van de nieuwe generatie Mustang in Europa en dus ook 55 jaar na de geboorte van de Ford Mustang in 1964 is het tijd voor een stevig verjaardagsfeestje in de vorm van een wereldrecordpoging. Een parade van minstens 1001 Ford Mustangs, dat is het doel van de wereldrecordpoging die op zaterdag 7 september plaats vindt op de testbanen van Ford Lommel Proving Ground. Het huidige record staat op 960 en werd op 3 december 2017 gevestigd in Toluca, Mexico. Midden april 2019 wordt in de VS een nieuwe recordpoging ondernomen ter gelegenheid van de 55ste verjaardag van de Mustang. Trouw aan zijn ‘Go Further’ credo gaat Ford in België nog iets verder: een parade van méér dan 1000 Ford Mustangs maar ook een choreografie van diezelfde 1000 Mustangs. De Ford Mustang is in de BeLux bijzonder populair, relatief gezien worden er meer Mustangs verkocht dan in eender welke andere Europese markt. Geen beter land dus dan België om deze recordpoging te organiseren! Bovendien beschikt ons land over de ideale locatie om zo’n grote massa voertuigen te kunnen ontvangen: Ford Lommel Proving Ground, de testterreinen waar alle voor Europa bestemde Ford-voertuigen qua duurzaamheid, technologie en rijdynamiek op punt gezet worden. Alle eigenaars van een Ford Mustang van eender welke generatie tussen 1964 en 2019 worden uitgenodigd om gratis deel te nemen met hun wagen op 7 september. Ze kunnen zich inschrijven op www.mustang1001.be. En voor alle Ford Mustang liefhebbers is er op 13&14 april eerst nog “Mustang Fever 2019” bij The Mustang Garage, Schaapsweg 4, Heusden-Zolder.