Nico Verdonck officieel Hyundai-piloot op de Nürburgring

In de loop der jaren is hij uitgegroeid tot een van de referenties op de fameuze Nordschleife van de Nürburgring. Zijn prestaties op het legendarische circuit in de Eifel bleven niet onopgemerkt. Hij maakt zich op om als officieel fabriekspiloot het circuit te veroveren in de VLN2.

De Brusselaar is opgenomen in de rangen van Hyundai Motorsport om de gloednieuwe Hyundai Veloster N TCR te besturen. “Ik ben vereerd dat Hyundai Motorsport beroep doet op mij voor dit project dat erg belangrijk is voor het merk,” lacht Nico. “Dat bewijst dat mijn prestaties van de voorbije jaren erkend worden in de paddock. De context zal hyper-professioneel zijn! De strijd tussen de toerwagens in de TCR-klasse, traditioneel een van de sterkst bezette klassen, zal erg spannend zijn. Constructeurs vinden het belangrijk om zich te onderscheiden. Dat geldt zeker voor Hyundai met deze nieuwe Veloster N TCR, die in de catalogus de i30 TCR komt vervoegen waarmee Gabriele Tarquini het FIA WTCR, de Wereldbeker voor Toerwagens, won. Het is de bedoeling dat ik mee ga werken aan de ontwikkeling van deze nieuwe wagen, maar ook om het potentieel ervan te tonen.”

Nico Verdonck zal dit weekend de troepen van Hyundai Motorsport vervoegen, een voorbereiding voor de constructeur op de 24 Uren van de Nürburgring die op 22 en 23 juni verreden wordt. “We zullen dit weekend gebruiken om toe te werken naar de langere races van later dit seizoen. Ik kijk er al naar uit om samen te werken met het team en met mijn teamgenoot voor de race, Moritz Oestreich. De context is ideaal. Het doel is ook duidelijk. We mikken op de zege in onze categorie!”

Foto’s : Hyundai Motorsport

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico