Kan Glenn Janssens verrassen?

De porsche van Glenn Janssens 2015 YHR

Dirk Deveux mikt op de dubbel

Kan Glenn Janssens verrassen?
Zaterdag staat de derde manche van het Historic Belgian Rally Championship op het programma in Tielt, waar de TAC Rally een parcours met 14 klassementsproeven presenteert. De winnaar van de tweede manche in Spa, Dirk Deveux, krijgt in Tielt de favorietenrol toegeschoven, aangezien Guino Kenis, de winnaar van de openingswedstrijd in Landen, niet van de partij is met zijn BMW M3.

In Spa bewees Dirk Deveux dat zijn fonkelnieuwe Ford Sierra Cosworth geen kinderziektes vertoonde. Helaas krijgen we dit jaar geen duel met Stefaan Stouf in een gelijkaardige Sierra. De belangrijkste concurrent voor de overwinning lijkt voormalig Historic-kampioen Glenn Janssens, die zijn dikke Porsche 911 nog eens van stal haalt. Verder zijn er de Sierra’s van Frank Baert en Nick Toorré.

Arthur Kerkhove, verrassend leider in de tussenstand met zijn Ford Escort, kan opnieuw een mooie zaak doen, maar dan moet hij wel afrekenen met zijn PTN-concurrenten Jens Maes, Eric Louies, Marijn Hoens en Koen Verhaeghe. Als hij regelmaat aan de dag legt, dan zou Kerkhove zijn leidersplaats wel eens langer in handen kunnen houden. 

Jozef Lapeire komt aan de start met zijn Celica GT4. Ward Vergote en Sascha Oosterlinck trachten Janssens weerwerk te geven in HC3.