Van fietspedaal tot rempedaal:

Van fietspedaal tot rempedaal: Ford voegt bewustmaking fietsers toe aan Driving Skills for Life  Ford voegt een nieuwe bewustmakingsmodule rond fietsers toe aan zijn gratis opleiding voor jonge bestuurders, Driving Skills for Life.  Verkeersongevallen zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij jonge mensen in Europa en 8% van de dodelijke slachtoffers zijn fietsers. De volgende generatie van bestuurders bewustmaken van dit probleem is dus cruciaal voor de veiligheid van alle weggebruikers.  De ‘Share The Road’-opleiding leert hen alles over de ‘Dutch reach’ en een veilige inhaalafstand, terwijl de virtual reality-ervaring ‘Wheel Swap’ de veiligheid van bestuurders en fietsers promoot.  In België gaat Ford Driving Skills for Life komend weekend van start, met sessies in Lommel. Als journalist een sessie bijwonen? Neem contact met ons op. Sint-Agatha-Berchem, 23 april, 2019 – In heel Europa blijven verkeersongevallen de voornaamste doodsoorzaak bij jonge mensen.* Bovendien verliezen alsmaar meer fietsers het leven in het verkeer: acht procent van alle verkeersdoden zijn fietsers.** Met 250 miljoen fietsers op de Europese wegen en nieuwe verkeersstrategieën van steden om het aantal fietsers te verhogen, is het cruciaal om de volgende generatie automobilisten te leren om fietsers te respecteren en zo de veiligheid voor iedereen te verbeteren. Driving Skills For Life (DSFL), Fords gratis bestuurdersopleiding voor jongeren van 18 tot 24 jaar, werd daarom uitgebreid met de module ‘Share The Road’, die wil bijdragen tot een veiligere interactie tussen autobestuurders en fietsers op de Europese wegen. Als onderdeel van Fords ‘Share The Road’-campagne laat de nieuwe module DSFLdeelnemers kennismaken met het begrip ‘Dutch reach’, een techniek om uit een auto te stappen zonder aankomende fietsers te hinderen, alsook met dode hoeken voor fietsers en met veilige inhaalafstanden. Deelnemers kunnen ook de baanbrekende virtual reality-ervaring ‘Wheel Swap’ beleven, die automobilisten en fietsers toont hoe een onattente rijstijl op zijn zachtst gezegd ergerlijk – en mogelijk zelfs dodelijk – kan zijn voor andere weggebruikers. In 2018 verklaarde 78 procent van de DSFL-deelnemers dat ze hun gedrag naar andere weggebruikers zouden aanpassen. De nieuwe module vormt een aanvulling op de sessies rond herkenning van gevaren, autobeheersing, het inschatten van snelheid en je plaats op de weg. Deelnemers krijgen les in kleine groepen en nemen ook plaats aan het stuur om handige tips en technieken van ervaren rijinstructeurs in de praktijk te brengen. Sinds 2003 hebben 38.000 jonge bestuurders op 315 showdagen en in 16 landen deelgenomen aan de opleiding. Voor persberichten, aanverwante materialen, foto’s en video’s kunt u terecht op www.fordmedia.eu of www.media.ford.com. Volg ons op www.twitter.com/FordEu of www.youtube.com/fordofeurope 2 “Alle bestuurders herinneren zich fouten en risico’s die ze in hun jongere jaren maakten/namen, ook al waren ze geslaagd voor hun rijexamen. DSFL is een aanvulling op de rijopleiding voor jonge bestuurders en legt de nadruk op het voortdurend veranderende weglandschap in Europa. De opleiding kan hen en andere weggebruikers – waaronder fietsers – helpen om ongevallen te voorkomen”, aldus Jo Declercq van Driving Skills for Life België.