Vierde opeenvolgende podiumplaats voor het duo Verdonck-Gillion

De races volgen elkaar in snel tempo op en… ze lijken op elkaar voor Nico Verdonck en Rodrigue Gillion! De Belgen, in de 12U van Brno samen in een team met de Indiër Akhil Rabindra, stonden voor de vierde keer op rij op het podium in de categorie GT4 van de 24U Series.

Afgelopen weekend trokken Nico Verdonck en Rodrigue Gillion naar de republiek Tsjechië voor de race van 12u Brno. Met de Aston Martin Vantage voorzien van het #1, eindigden de twee piloten eens te meer op het podium in GT4, waarmee ze hun leidersplaats in de 24U Series European Championship verstevigden.

“We zijn heel tevreden met deze 3de plaats in de sterk bezette GT4,” aldus een gelukkige Steve Buschmann, de Team Manager van PROsport Performance. “De prestatie van Rodrigue was afgelopen weekend opmerkelijk. Het is voor ons heel plezant te zien hoeveel progressie hij maakt. We merken dat de voorbereiding en het werk dat hij verricht met Nico, voor en tijdens de raceweekends, zijn vruchten afwerpt. Akhil heeft ook goed gereden, net als Nico, die nog maar eens uitstekend was. We staan nu aan de leiding in GT4 en we staan ook 4de algemeen in het kampioenschap. Wetende dat dit ons eerste seizoen is met de nieuwe Aston Martin Vantage GT4, is dat een veelbelovend resultaat!”

Rodrigue Gillion en Nico Verdonck, derde in GT4 in de 24U van Dubaï, 2de in de 12U van Mugello en winnaar in de 12 U van Spa, trokken met ambitie naar deze 12U van Brno. Ze werden goed geholpen door Akhil Rabindra en ze scoorden een bronzen medaille. “Ik hou van dit soort snelle en toch technische circuits,” vertelt Rodrigue. “Ik voelde me goed aan het stuur en ik was meteen mee en regelmatig. Ik geef toe dat ik trots ben op mijn progressie met een wagen die ik dit jaar ontdek. Hij is aangenaam om te besturen: krachtig, stabiel en handelbaar voor een gentleman-driver zoals ik, die ervan droomt om ooit in GT3 te rijden. Bedankt aan mijn vriend en coach Nico. Sinds het begin van onze samenwerking in september 2018 pusht hij me om mijn grenzen te verleggen met een heel complete coaching. Zowel in karting, tijdens Track Days, tijdens de race, bij de fysieke voorbereiding, op de simulator… Hij heeft me ook goed begeleid toen ik ons team moest kiezen voor dit seizoen. Deze podiumplaats bewijst nog maar eens dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Nico Verdonck heeft natuurlijk ook alle redenen om tevreden te zijn. “De KTM’s waren gewoon ongenaakbaar op dit circuit. Wij waren de besten van de rest. Het was onmogelijk om beter te doen dit weekend!”, vindt de Brusselaar. “We ontdekten allebei het circuit. We hebben ons specifiek voorbereid op de simulator voor we naar Tsjechië vertrokken. Tijdens de race bewees Rodrigue dat hij perfect om kon gaan met de bandenslijtage via een rijstijl op souplesse. Hij was snel en regelmatig over de ganse duur van zijn stint. Het verschil tussen zijn en mijn tijden wordt elke race kleiner. Wordt vervolgd!”

De volgende meeting van de 24U Series European Championship staat van 5 tot 7 juli op het programma in Portugal. “De 24U van Portimao worden een nieuwe uitdaging, zowel sportief als fysiek,” vertelt Nico. “Rodrigue en ik, we willen onze leidersplaats in het kampioenschap verstevigen en we zijn op zoek naar de beste samenstelling voor ons team voor deze race.”

Maar, voor die tijd neemt Nico deel aan een andere etmaalrace op 22 en 23 juni als officieel rijder van Hyundai Motorsport in de 24 Uren van de Nürburgring voluit voor de overwinning gaan in de categorie TCR in deze topwedstrijd van het seizoen!

Foto’s : 24H Series

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico