Maserati Levante Trofeo en GTS

Ultieme Maserati Levante Trofeo en GTS leverbaar in België & Luxemburg

Maserati breidt Levante-range uit met V8-topmodellen3,8-liter V8 Twin Turbo goed voor 530 (GTS) en 580 pk (Trofeo); 0-100 km/u in 4,1 sec. en top van 299 km/u voor Levante TrofeoLevante V8 leverbaar vanaf € 138.900 (LUX: € 134.400) Trofeo Launch Edition gelimiteerd tot 50 exemplaren

Zellik, 20 juni 2019 – De high-performance Maserati Levante V8-range – met de Trofeo en GTS – wordt vanaf deze herfst leverbaar in België en Luxemburg. Tijdens de Autosalon van Genève kondigde Maserati de komst van het Levante Trofeo topmodel voor de Europese markt al aan. Tegelijkertijd volgt ook de Levante GTS, die eerder dit jaar al werd gepresenteerd op de Shanghai Motor Show.  

De Trofeo, het vlaggenschip van de Maserati Levante-serie, is met een topsnelheid van 299 km/u één van de snelste SUV’s ooit gebouwd. Hij beschikt over een 3,8-liter V8 Twin Turbo-krachtbron die goed is voor 580 pk bij 6.250 tpm. De Levante Trofeo wordt geleverd met Maserati’s Integrated Vehicle Control System (IVC) én een nieuwe ‘Corsa’ (Race) rijstand met Launch Control-functie voor een indrukwekkende rijdynamiek, nog betere prestaties en een ware Maserati-rijbeleving. Uiterlijk onderscheidt de Levante Trofeo zich door een nieuwe aluminium motorkap met dubbele ventilatieopeningen, 21 inch gesmede aluminium velgen, een carbon voorsplitter, lamellen in de grille, zijskirts, een achterdiffuser en Trofeo-emblemen; eigenschappen waarmee het topmodel binnen de Levante-range direct herkenbaar is.  

Trofeo Launch Edition De exclusieve Trofeo Launch Edition, waarvan de productie voor Europa beperkt is tot slechts 50 exemplaren, is beschikbaar in drie unieke exterieurkleuren: mat Blu Emozione, Giallo Modenese en Rosso Magma. Het interieur is voorzien van sportstoelen met authentiek zwart ‘Pieno Fiore’ leder met rode, blauwe of gele contraststiksels. De blauwe en gele stiksels zijn exclusief voorbehouden aan de Launch Edition, die tevens wordt geleverd met een nieuwe, mat uitgevoerde carbon sierinleg.

Het design van de Maserati Levante GTS weerspiegelt bij uitstek Maserati’s kenmerkende combinatie van performance en luxe, verpakt in een stijlvolle grand tourer. De GTS beschikt eveneens over de 3,8-liter V8 Twin Turbo, die in dit geval 530 pk levert. Uiterlijk onderscheidt het model zich door elegantie, met een agressieve touch voor de voor- en achterbumper.
De Levante V8-modellen zijn met ingang van vandaag in België en Luxemburg te bestellen. Prijzen beginnen bij € 138.900 (LUX € 134.400) voor de GTS en € 159.200 (LUX: € 153.900) voor de Trofeo. De exclusieve Levante Trofeo Launch Edition wordt leverbaar vanaf € 180.200 (LUX: € 173.400).