“Een goed gevoel, ondanks de opgave”

Vincent Verschueren – Stéphane Prévot

De 55ste editie van de Renties Ypres Rally werd dit weekend in een verzengende hitte verreden. De toppers gingen bijzonder hard op de smalle baantjes in de Westhoek. Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden een geweldige inhaalrace, maar uiteindelijk moesten ze opgeven door een geblokkeerde versnellingsbak.

Vincent Verschueren kende een ongelukkige start in Ieper. Op de Qualifying Stage in Nieuwkerke, ging de zwarte Skoda Fabia R5 van GoDrive in de Spiervelden aan hoge snelheid rond. Het kostte Vincent 20″ en een goede startpositie, want de uitslag van de QS is bepalend voor de startorde in Ieper.
“Ik ging op de Qualifying voluit om een plaats in de Top 5 te pakken, maar in een snelle rechtse sneed ik de bocht een fractie te diep af. De wagen sprong uit het spoor en we gingen achterstevoren. Gelukkig kon ik de Skoda op het asfalt houden. De 16de startpositie gaat ons wat tijd kosten vrijdagavond, want we zullen af te rekenen krijgen met veel grind en zand in de bochten, na de doortocht van een 15-tal wagens,” verklaarde Vincent. 

De Godrie-piloot bewees vrijdagavond echter dat zelfs die handicap hem niet uit de kopgroep kon houden. Na 4 klassementsproeven volgde Verschueren in het spoor van Kris Princen op de vierde plaats. Maar, op de Kemmelberg viel hij terug naar de 14de plaats door een lekke band.

“Ik weet echt niet wat we geraakt hebben of waar we lek reden. Ik stond vooraan lek. Heel jammer, want we verliezen een 50-tal seconden. Dat verlies kan je niet meer goed maken. Heel jammer, want we stonden op de positie die we voor ogen hadden, als eerste niet-VW-rijder,” vertelde Vincent die vrijdagavond eindigde op de 12de plaats op 1’37”.

Zaterdag bleven Vincent en Stéphane toptijden rijden. De hitte was slopend voor de rijders. Na 19 klassementsproeven, met nog vier proeven te rijden, was de GoDrive-Skoda opgerukt naar de 4de plaats, voor Freddy Loix en in het spoor van Kris Princen.  De perfecte inhaalrace werd helaas niet beloond, want in Langemark blokkeerde de versnellingsbak.

“We waren perfect terug op schema, na een wedstrijd waarin ik hard moest vechten om terug te komen. Helaas blokkeerde de versnellingsbak, wat ons nog nooit overkomen is. Ondanks de opgave, hou ik toch een goed gevoel over aan deze wedstrijd. In het begin van het seizoen had ik het moeilijk, maar dit weekend hebben we weer toptijden kunnen rijden. De VW’s waren een fractie sneller, maar dat hadden we verwacht, want het is een R5 van een andere generatie en binnenkort komt er ook een evolutie van de Fabia R5. We waren de snelste niet-VW-formatie. Dat geeft me vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Vincent Verschueren wil na deze ontgoocheling toch iedereen bedanken die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. “De Rally van Ieper is onze thuiswedstrijd. Het is de grootste en de belangrijkste wedstrijd van het jaar, die van iedereen wat extra vraagt. Ik wil het team van GoDrive en zeker ook al onze sponsors bedanken voor de geleverde inspanningen.”