Sprookje bij de Total 24 Hours of Spa…

Na de verrassende verschijning van een vintage VW Kever ter kleuren van de ster van de film uit 1960 “Love Bug” tijdens de eerste minuten van de testdag van de Total 24 Hours of Spa, het verhaal gaat verder.

Op de tweede dag van de testdagen, de leden van SRO, organisatoren van het evenement, hebben een moderne GT auto in de pit ontdekt. Deze had de plaats van de vintage Kever genomen.

Nadat de mensen van SRO hebben zich ingericht, er blijkt dat de auto heeft zich veranderd tijdens de nacht! Met de hulp van de techniekers van Deman Brussels, de specialist van uitzonderlijke auto’s maar ook met de hulp van een bend van jongen, #53 is een echte moderne race GT auto geworden. Nadat de technische keuring dienst van SRO de auto goedkeurde, werd de auto toegelaat aan de test deel te nemen.  Juliet, zo heet de auto, had nog een vereiste : ze wilde met de laatste Belgische winaar van de Total 24 Hours of Spa samenrijden. Maxime Martin, fabriekspiloot bij Aston Martin dankzij de toelating van zijn werkgever, heeft de eerste kilometers achter het stuur gereden om zich een idee te maken van de capaiteit van de auto.

Na enkele ronden heeft Maxime Martin verklaart : “Ik ben helemaal in de ban van deze auto met zo’n sterke persoonlijkheid ! Het is een ware GT die zonder probleem aan de race kan deelnemen”.  In de namiddag heeft Loïc Deman kennis met de auto gemaakt. Dankzij de tijden door Juliet #53 geboekt, hebben de organisatoren van de Total 24 Hours haar officieel uitgenodigd  op 27 en 28 juli voor de race.

Juliet wil een hulde aan het uitzonderlijk jaar 1969 brengen maar ze wil ook kinderen in moeilijkheden helpen. Daarvoor zal deze fantastisch auto geld verzamelen voor twee goede doelen : “Viva for life”  van VivaCité (RTBF) en  “Kinderarmoedefonds.be”.

Al het nieuws van Juliet is te volgen op de facebookpagina 53 tribute goes to Total 24h of Spa

© SRO/Dirk Bogaerts Photography