3 dagen klassieke autoraces in de duinen van Zandvoort

www.loveforporsche.com

Het circuit van Zandvoort is het afgelopen jaar al een aantal keer in het nieuws geweest. Eerst was er het gerucht dat het circuit in de duinen van Zandvoort mogelijk nog een F1-race zou organiseren. De geruchten bleven maar groeien. Op verschillende social media kanalen zou een discussie over de vraag of het Zandvoortse circuit wel of niet geschikt zou zijn voor een moderne F1 Grand-Prix. Eindelijk was er een beslissing, en ja, er komt weer een F1-race in Zandvoort, 2 mei 2020.  Je kunt beter nu je hotel in de buurt boeken. Maar voor ons was de Zandvoort Historic GP veel belangrijker. Zoals gebruikelijk was er een boordevol programma en Porsche kondigde de aanwezigheid van legendarische raceauto’s en coureurs aan. 

De weersomstandigheden bij de Zandvoortse Historische GP waren nogal vreemd. Vrijdag werd de hele dag gekenmerkt door hevige wind. Zaterdag was er heel wat minder de wind.  In plaats daarvan kregen de bezoekers  en piloten wat zon en een bewolkte lucht .  In de vroege namiddag werden de races en demo’s echter voorstoord door een hevige stortregen.  De zondag begon met een open, nogal blauwe lucht. Maar dat veranderde al snel, en de rest van de dag hadden de piloten afwisselend af te reken met een droge en natte baan.

Het programma

De Zandvoort Historic GP is sterk gericht op eenzitters en heeft series als de Fia Masters Historic Formule 1, de Fia Lurani Trophy, Historic F2, Historic Formule 3 en Historic Grand Prix Cars. In 2019 viert de Zandvoort Historic GP de 100e verjaardag van de geboorte van Dries van der Lof en Jan Flinterman. Beiden waren de allereerste Nederlandse naoorlogse GP-coureurs.  En zowel Dries van der Lof als Jan Flinterman reden hun eerste (en enige) Grand Prix-race in Zandvoort tijdens de Nederlandse GP van 1952. Reden genoeg om een Revival van de Nederlandse Grand Prix van 1952 op het programma te hebben staan. Bijna het hele deelnemersveld van de Nederlandse Grand Prix van 1952 wordt vertegenwoordigd door de auto’s van die tijd. Opmerkelijk is dat met Alexander en Shirley van der Lof de zoon en kleindochter van Dries van der Lof ook deelnamen aan de Revival van de Nederlandse Grand Prix van 1952. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait