Alpine A110S in Belgische première op tiende Zoute Grand Prix

Alpine zal de nieuwe Alpine A110S voorstellen op de 10e Zoute Grand Prix die doorgaat van 11 tot 13 oktober in Knokke-Heist. Het is al de derde keer dat Alpine aanwezig is op dit prestigieuze evenement gewijd aan de autocultuur en -passie. 

Vorig jaar had Alpine de Zoute Grand Prix uitgekozen om de A110 Pure voor te stellen aan het Belgische publiek. 

Dit jaar zullen twee Alpine A110S worden tentoongesteld in de straten van Knokke en op de promenade van de dijk. 

A110S

Met zijn intense sportwagenkarakter en assertieve stijl vervoegt de A110S de A110 Pure en A110 Légende in het Alpine-gamma. De A110S, die zich bovenaan het gamma positioneert, is een lichte coupé die zich onderscheidt door zijn hoge motorvermogen, doelgerichte chassisafstelling en geraffineerde designelementen.

Hij werd ontwikkeld met het oog op een nauwkeurige respons en een onberispelijke stabiliteit bij hoge snelheden. Tal van geavanceerde designaccenten tillen het koetswerk en interieur naar een hoger niveau en dragen samen met hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel en de Dinamica-bekleding bij tot het sportieve karakter van de auto.

Zoals het een echte Alpine betaamt, is de A110S een tweezits-sportwagen met middenmotor, die in dit geval 292 pk levert voor een gewicht van 1.114 kilogram. Hij toont zich bij alle snelheden meeslepend om mee te rijden en blijft toch comfortabel bij dagelijks gebruik. De erg toegankelijke en vergevingsgezinde A110S blijft trouw aan het basisrecept van Alpine: lichte technologieën, compacte afmetingen en een wendbaar rijgedrag dat de prestaties ondersteunt.