Kevin van Deijne tevreden na en over Achterhoek Berkelland Rally

Afgelopen zaterdag werd de allereerste Achterhoek Berkelland Rally verreden. Een wedstrijd die een vaste plaats op de Nederlandse rallykalender wil veroveren. De wedstrijd speelde zich af rondom Eibergen. Daar had de kersverse organisatie zes klassementsproeven op het programma staan. Eén van de deelnemende teams was het team van Deijne Autosport. Rijder Kevin van Deijne en navigator Hein Verschuuren stonden deze keer echter niet met de eigen Skoda Fabia R5 aan de start, maar met een Volkswagen Polo R5 uit de stallen van Hans Weijs.

“Voor het komende seizoen zijn we ons aan het oriënteren,” laat Kevin weten. “We willen zien of de huidige generatie R5 auto’s echt het verschil maken ten opzichte van onze Fabia. Daarom dat we deze wedstrijd hebben gebruikt om de Polo R5 eens aan de tand te voelen. Daarnaast willen we bijvoorbeeld ook nog eens de vernieuwde Skoda Fabia R5 Evo gaan proberen. Wanneer dat allemaal gaat gebeuren moeten we nog gaan bekijken.”

De Achterhoek Berkelland Rally bestond uit drie klassementsproeven welke tweemaal werden verreden. De start en finish was gesitueerd in het openluchttheater van Eibergen. “Het was echt een leuke rally,” laat Kevin weten. “Er zat van alles in, korte technische stukken, maar ook wat langere stukken waar je vol op het gas moest. Hein en ik kunnen niet anders dan de organisatie lof toe zwaaien. Het was strak georganiseerd en de proeven waren zeker uitdagend te noemen.”

Aangezien deze wedstrijd als een testwedstrijd werd gebruikt, waren de tijden voor het team niet interessant. “We hebben echt alleen maar gekeken naar hoe de auto voelt,” vertelt Kevin. “Tijdens de eerste boucle stond de auto niet afgesteld zoals ik graag zou hebben. Op zich niet zo gek want ik had er tot dat moment ook nog niet in gereden. Na de eerste boucle van drie proeven hebben we op de service de afstelling enigszins gewijzigd waardoor de auto meer mijn kant op kwam,” aldus Kevin. “Om de auto echt helemaal naar wens te kunnen afstellen heb je toch meer kilometers nodig, maar we hebben een goede indruk van de auto gekregen.”

De Volkswagen Polo R5 is één van de nieuwste auto’s in de R5 generatie. “Het verschil met onze Skoda is wel te merken,” vertelt Kevin. “Zowel het acceleratievermogen als het stoppend vermogen zijn duidelijk beter dan bij de Skoda. Daarnaast is de Polo op veel puntjes een beetje beter dan onze ‘oude’ Skoda. Al die puntjes samen maken dat de Polo R5 een geweldige machine is. Ik ben dan ook best wel benieuwd nu hoe de nieuwe Skoda Fabia R5 Evo zal zijn.”

De volgende wedstrijd voor het team is de Twente Rally, welke op zaterdag 19 en zondag 20 oktober rondom Hengelo wordt verreden. Deze wedstrijd telt mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap, waarin Kevin zijn tweede plaats moet verdedigen. De wedstrijd telt 19 klassementsproeven en 177 kilometers die de deelnemers op snelheid moeten afleggen.

“In Hellendoorn konden we goed met de top-3 meekomen en hebben we de aansluiting met de top inmiddels gevonden,” vertelt Kevin. “We willen dat positieve gevoel meenemen naar Hengelo. In deze wedstrijd zullen we weer met onze vertrouwde Skoda Fabia R5 aan de start verschijnen en volop de strijd aangaan om die tweede plaats definitief de onze te maken.”