Ford Galaxy Vignale en verder verbeterde S-MAX

Nieuwe Ford Galaxy Vignale en verder verbeterde S-MAX tonen zich stijlvoller, comfortabeler en meer geconnecteerd dan ooit

 Ford verrijkt zijn S-MAX en Galaxy verder met een exclusiever koetswerkdesign en nieuwe lichtmetalen velgen. Luxueuze nieuwe topuitvoering: Galaxy Vignale.

 De S-MAX en Galaxy bieden 18-voudig verstelbare zetels, die door dokters en therapeuten werden getest en worden aanbevolen om rugpijn te verlichten. Multicontourzetels met massagefunctie zijn eveneens verkrijgbaar.

 Ford introduceert ook de FordPass Connect-modem waarop tot tien toestellen kunnen worden aangesloten, en de nieuwe functie Local Hazard Information (waarschuwing voor lokale gevaren)

 De S-MAX en Galaxy zijn sinds kort verkrijgbaar met zuinige 2.0 EcoBlue-motoren met vermogens tot 240 pk, een achttrapsautomaat en Adaptive Cruise Control met Stop & Go.

Ford heeft vandaag de verbeteringen aan de stijlvolle sports activity vehicle S-MAX en de ruime monovolume Galaxy voorgesteld. Ze bieden voortaan een opvallender design, nog meer comfort en een verbeterde connectiviteit voor bestuurders en passagiers. De Trend-, Titanium- en ST-Line-uitvoeringen van de S-MAX en Galaxy zijn voortaan eenvoudiger te onderscheiden dankzij een unieke afwerking voor de neus.

Hetzelfde geldt voor de S-MAX Vignale en voor de nieuwe Galaxy Vignale, die voor het eerst wordt aangeboden in de luxe-uitvoering. De Trend- en Titanium-versies van de S-MAX en Galaxy kunnen worden uitgerust met een nieuwe bestuurders- en passagierszetel vooraan, die zich in 18 richtingen laten verstellen voor een maximale ondersteuning.

dragen ze bij tot nog meer comfort en verdienen ze het goedkeuringslabel van Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), de toonaangevende organisatie voor een gezonde rug. Ook kunnen de S-MAX en Galaxy voor het eerst beschikken over de FordPass Connectmodem. FordPass Connect vormt de wagens om tot mobiele wifi-hotspots waarop tot tien toestellen kunnen worden aangesloten. Daarnaast vormt het de basis voor het nieuwe Local Hazard Information-systeem dat de bestuurder waarschuwt voor gevaarlijke situaties op zijn route, en dat nog voor ze zichtbaar worden voor de bestuurder en de sensoren van de wagen.

“Onze nieuwe Galaxy Vignale tilt eersteklassereizen naar een ongekend niveau en de connectiviteit van onze FordPass Connect-technologie helpt het leven eenvoudiger en minder stresserend te maken voor S-MAX en Galaxy-klanten, of ze nu rijden, werken of ontspannen,” aldus Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales & Service bij Ford of Europe. De Ford S-MAX en Galaxy kregen vorig jaar nog een geavanceerde 2.0 EcoBlue-dieselmotor, die tot 240 pk aan vermogen levert, een geavanceerde optionele achttrapsautomaat en optionele rijhulpsystemen zoals de Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go om het verbruik, de prestaties en het raffinement te optimaliseren. Exclusieve stijl De Vignale-uitvoering van de al geraffineerde en veelzijdige Galaxy legt de lat op het gebied van verfijning nog hoger en laat tot zeven inzittenden genieten van een hoogwaardige reiservaring. Enkele hoogtepunten op een rijtje:  Instrumentenbord en middenconsole afgewerkt met Salerno-leder en metaalgrijze stiknaden

 Sierinleg in aluminium en aluminiumafwerking op de pedalen  Verwarmbaar stuurwiel

 Verwarmde en geventileerde, in tien richtingen verstelbare multicontourzetels met elf opblaasbare segmenten en massagefunctie voor de bestuurder en voorpassagier voor de S-MAX Vignale. Hoewel de verbeterde S-MAX en Galaxy hun gestroomlijnde profiel behouden, kregen ze een herwerkte neus en een unieke combinatie van radiatorrooster en onderkant voor een meer opvallende stijl. Enkele hoogtepunten op een rijtje:

 Bij de Trend- en Titanium-versies van de Galaxy en S-MAX zijn het radiatorrooster bovenaan en de mistlampranden uitgevoerd in helder chroom.

 Bij de S-MAX ST-Line, die inspiratie put uit de wereld van Ford Performance, krijgt het bovenste deel van het radiatorrooster een uniek honingraatmotief met zwarte rand en zijn ook de mistlampranden uitgevoerd in het zwart.

 Het bovenste radiatorrooster met unieke ‘Flying V’-signatuur en rand in gesatineerd chroom en de mistlampranden in gesatineerd chroom zijn voorbehouden aan de hoogwaardige S-MAX Vignale en Galaxy Vignale. Op het vlak van lichtmetalen velgen hebben de S-MAX en Galaxy Titanium recht op tweekleurige 18” lichtmetalen velgen met 15 spaken in gepolijst metaal en parelgrijs, terwijl de Galaxy Titanium standaard wordt uitgerust met tweekleurige 17” lichtmetalen velgen met 20 spaken in gepolijst metaal en parelgrijs.

Meer comfort onderweg De nieuwe 18-voudig verstelbare bestuurders- en passagierszetel vooraan zijn als optie verkrijgbaar voor de S-MAX en Galaxy Trend en Titanium. Ze verlichten rugpijn op de weg en werden daarvoor bekroond door het onafhankelijke testcomité van AGR, bestaande uit experts van verscheidene medische disciplines. Om het AGR-label te verdienen, moet de zetel in staat zijn om zich aan te passen aan de zithouding van de persoon in plaats van vice versa. Daartoe kunnen naast de hoogte, lengte en hellingsgraad ook de rug-, nek- en dijsteunen worden versteld. De viervoudig verstelbare lendensteun wordt elektronisch bediend met een toets op de zijkant van de zetels.

De S-MAX – die verkrijgbaar is met vijf of zeven plaatsen – en de Galaxy – die standaard over zeven plaatsen beschikt – bieden nog steeds een onovertroffen comfort, veelzijdigheid en moduleerbaarheid, met niet minder dan 32 zetel- en kofferconfiguraties, alsook het innovatieve ‘Easy Fold Seats’-systeem voor de tweede en derde zetelrij. Dat laatste maakt het mogelijk om elke achterzetel individueel neer te klappen met een toets op het klavier in de koffer. De derde zetelrij van de Galaxy kan bovendien worden uitgerust met de ‘Power Raise’-functie om de zetels elektrisch weer recht te zetten. FordPass Connect voor een doorgedreven connectiviteit De optionele FordPass Connect-technologie verzekert niet alleen een wifi-hotspot in de wagen, maar ook een aantal handige functies via de FordPass-app. Voorbeelden zijn onder meer de Vehicle Locator om de wagen te zoeken, de Vehicle Status om het brandstofpeil, de alarmstatus, de levensduur van de olie enz. te controleren, en de Remote Door Lock Unlock om de deuren vanop afstand te vergrendelen en ontgrendelen. De nieuwe functie ‘Local Hazard Information’, die wordt mogelijk gemaakt door de FordPass Connect-modem aan boord, kan bestuurders informeren over gevaarlijke situaties op hun weg, zelfs wanneer het incident niet zichtbaar is door een bocht in de weg of andere voertuigen. De meldingen van het Local Hazard Information-systeem worden onafhankelijk van het satellietnavigatiesysteem aangeleverd in de vorm van realtime gegevens van HERE Technologies. Die gegevens zijn afkomstig van lokale autoriteiten, hulpdiensten en rijgegevens van andere voertuigen die met de cloud verbonden zijn. Deze meldingen kunnen betrekking hebben op wegenwerken, wagens met pech of dieren, voetgangers en voorwerpen op de weg. Zelfs gevaarlijke rijomstandigheden worden ‘over-theair’ naar de auto gestuurd, zodat bestuurders op voorhand worden gewaarschuwd voor situaties die buiten hun gezichtsveld liggen. Moeiteloze prestaties en gebruiksgemak De 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor, die in de Ford S-MAX en Galaxy verkrijgbaar is in varianten van 150 pk en 190 pk – en 240 pk als Bi-turbo –, biedt het vermogen, het koppel en de rijprestaties van een motor met grotere cilinderinhoud, maar combineert die met de brandstofefficiëntie en de lage CO2-uitstoot van een motor met kleinere cilinderinhoud.* De optionele achttrapsautomaat – die wordt bediend met een stijlvolle en ergonomische draaiknop – werd ontwikkeld om de brandstofefficiëntie verder te optimaliseren en alerte prestaties te combineren met vlotte en snelle schakelovergangen. Ook kunnen de S-MAX en Galaxy worden uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Geavanceerde optionele comforttechnologieën van de S-MAX en Galaxy zijn onder meer de Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go. Dat systeem, dat mogelijk wordt gemaakt door de achttrapsautomaat, helpt bestuurders om een comfortabele afstand tot voorliggers te handhaven. In fileverkeer brengt het de wagen volledig tot stilstand en laat het hem automatisch weer vertrekken indien hij minder dan 3 seconden stilstaat. Fords communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3 is eveneens van de partij en stelt S-MAX- en Galaxy-bestuurders in staat om het audiosysteem, het navigatiesysteem, de airconditioning en gekoppelde smartphones te bedienen met eenvoudige gesproken commando’s. SYNC 3 wordt gecombineerd met een 8″-aanraakkleurenscherm, dat zich laat

bedienen met knijp- en veegbewegingen, en is gratis compatibel met Apple CarPlay™ en Android Auto™. De verbeterde Ford S-MAX en Galaxy zijn vanaf nu in heel Europa te bestellen.