Ford Fiesta Sport Trophy

De terugkeer van de Ford Fiesta Sport Trophy met een prijzenpot van 60.000 €

Jonge kandidaat-coureurs die hun zinnen zetten op een deelname aan het BK Rally krijgen, opnieuw, van de Ford Fiesta SportTrophy de unieke kans om via verschillende etappes de stiel te leren, zich in de kijker te rijden en zo mogelijk door te groeien naar  Junior WRC en later WRC 2!

In samenwerking met M-Sport, Ford, Pirelli, TeamFloral, Mobil1 en RACB Sport wordt hiervoor een drievoudig programma opgezet waarin kan gereden worden met een 150 pk-rijke Ford Fiesta R2T Junior en een Ford Fiesta R2T, goed voor zo’n 200 pk.

“Het is gebleken dat de stap naar een R2T voor een debutant te hoog is gegrepen,” stelt Jens Vanoverschelde, coördinator van de Ford Fiesta SportTrophy. “Daarom hebben wij samen met M-sport het concept “Ford’s ladder of opportunity” gelanceerd waarbij een nieuwkomer met een beperkt budget zich vooreerst kan scholen in ééndagsrally’s, lees minder duur. Gezien wij het systeem toepassen van “arrive & drive”, hoeft zo een rijder niet te investeren in een eigen structuur, aankoop van een auto. Hij of zij kunnen zich toeleggen op hun eerste taak en dat is racen!”

Om de kandidaat-rijders goed te omringen, beperkt de organisatie het aantal deelnemers per Trophy bewust op 5 auto’s.

Zegt Jean-Marc Valckenaere van TeamFloral dat zoals steeds instaat voor de technische omkadering: “Het moet allemaal betaalbaar blijven en bovenal willen wij dat elke rijder zich goed voelt. Dat kan alleen als je je rijders goed kent en weet hoe je iemand op de beste mogelijke manier kan coachen. Om dat doel te bereiken, heb je geen boodschap aan het runnen van te veel auto’s en automatisch een overvloed van betrokken partijen. Vandaar slechts 5 auto’s per competitie.”

De eerste etappe is de genaamde Fiesta Junior Academy, waarvoor vijf regionale rally’s worden weerhouden en open staat voor rijders van 18 tot 30 jaar. Kostprijs 34.500 € exc BTW of 6.900 € excl BTW per regionale rally.

“Wij hanteren een ‘all-in’ formule,” benadrukt Jens. “Huur van de auto, transport van en naar de rally’s, brandstof, banden, mecaniciens tijdens de service, revisie, onderdelen, catering, een voorbereidende testdag en, niet onbelangrijk verzekering maken allemaal deel van het pakket dat wordt aangeboden voor telkens 5 rally’s. Dankzij onze jarenlange goede relatie met Malcolm Wilson kunnen wij rekenen op hun technische steun met een vaste ingenieur per Trophy. Zoals we dat ook in het verleden deden, zorgen wij voor meer dan alleen de technische kant van de rallysport. De rijders die intekenen voor één van de drie competities krijgen ook enkele workshops in samenwerking met RACB Sport en Ford: mediatraining, hulp bij het maken van nota’s en, niet onbelangrijk, advies op het vlak van conditietraining en het nemen van de juiste voeding.”

Parallel met de Fiesta Junior Academy kunnen deze neofieten met zo’n Fiesta R2T deelnemen aan de tweede etappe en dat is de Junior Fiesta SportTrophy, waarvoor vijf rally’s van het BK meetellen. Prijskaartje: 44.500 €. Excl BTW

Voor zowel de Fiesta Junior Academy als de Junior Fiesta SportTrophy voorziet de organisatie een prijzenpot van zo’n 30.000 €.

“Aan de hand van de waardebon kan een rijder het budget spijzen dat er nodig is voor het rondkrijgen van het budget voor het daaropvolgende seizoen, “ verduidelijkt nog Jean-Marc. “Op die manier zorgen wij binnen het concept van de Ford Fiesta Sport Trophy voor doorstroming. Via de door ons uitbetaalde premies motiveren wij onze deelnemers om door te groeien binnen het concept van de Ford Fiesta Sport Trophy.”

Voor zij die meer ervaring hebben en zich geroepen voelen om te strijden in de BRC Fiesta Sport Trophy, zeg maar de derde en laatste scholing, is er de Ford Fiesta R2T en opnieuw een kalender van vijf BK-rally’s. De winnaar hiervan heeft recht op een premie van 30.000 € waarmee hij/zij geacht wordt in 2021 de overstap te maken naar het FIA Junior WRC!  Kostprijs : 59500 € excl BTW

Met dit uniek en sterk aanbod toont de Ford Fiesta SportTrophy eens te meer dat er onder de vlag van Ford borg wordt gestaan voor een kweekvijver van jong talent. Zoals dat in 2008 het geval was, toen een zekere Thierry Neuville de Ford RACB Rally Contest wist te winnen!

De Ford Fiesta SportTrophy zal met een infostand aanwezig zijn tijdens de komende Condroz Rally en daarop Rally van Kortrijk.

Info : Jens Vanoverschelde – jens@teamfloral.be