Ford Pass

Dankzij FordPass genieten Ford-klanten toegang tot een ongeëvenaard oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen, zowel thuis als onderweg

 Met het ecosysteem Ford Charging Solutions en de FordPass-app kunnen klanten in een handomdraai laadpalen van het grootste openbare laadnetwerk van Europa opzoeken, naar de laadpalen navigeren, laadsessies betalen en het laadproces opvolgen.

 De geconnecteerde Wallbox van Ford biedt een veilige en krachtige laadoplossing voor thuis in combinatie met de laadtarieven van FordPass.

 Fords nieuwe, volledige elektrische SUV, die is geïnspireerd op de Mustang, kan aan de laadpalen van IONITY worden opgeladen met een snelheid tot 150 kW om op 10 minuten tijd tot 93 kilometer aan rijbereik te winnen.

 Het IONITY-consortium, dat mede door Ford werd opgericht, wil tegen 2020 vierhonderd snellaadpalen installeren in Europa om langeafstandsritten eenvoudiger te maken.

KEULEN, 17 oktober 2019 – Ford maakt komaf met een van de grootste zorgen van eigenaars van elektrische wagens: de angst dat ze niet overal snel en gemakkelijk kunnen laden. Daartoe creëerde de constructeur het ecosysteem Ford Charging Solutions, dat een naadloze en geïntegreerde toegang biedt tot laadsystemen thuis en in de rest van Europa. Zodra Ford begin volgend jaar zijn eerste volledig elektrische wagens begint te leveren, zullen Ford-klanten de FordPass-app kunnen gebruiken om de meer dan 125.000 laadpalen van het FordPass Charging Network in 21 landen moeiteloos te lokaliseren, erheen te navigeren, laadsessies te betalen en het laadproces op te volgen.

Zo genieten bestuurders de nodige gemoedsrust. Bovendien biedt de geconnecteerde Wallbox van Ford een eenvoudiger, sneller en goedkoper proces om elektrische wagens thuis op te laden. Fords nieuwe, op de Mustang geïnspireerde, volledige elektrische prestatie-SUV komt in 2020 op de markt en biedt een rijbereik tot 600 kilometer over de WLTP-cyclus (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure).*

“De belangrijkste factor die klanten tegenhoudt om een volledige elektrische wagen te kopen, is de angst om zonder stroom te vallen of niet tijdig bij een laadpaal te geraken”, verklaarde Ted Cannis, director of Global Electrification bij Ford. “Door klanten een ongeëvenaarde toegang te bieden tot laadpalen, waaronder het grootste netwerk van openbare laadpalen van alle constructeurs, nemen we die barrières weg, zodat meer klanten in alle vertrouwen kunnen genieten van hun elektrische wagen.” De laadstrategie van Ford is tweeledig en steunt op onderzoek waaruit blijkt dat klanten zeker willen zijn van de laadmogelijkheden voor ze een elektrische wagen aanschaffen.

Enerzijds zijn er thuisladers, die de meeste Europese eigenaars gebruiken om hun elektrische wagen op te laden. Elke oplaadbare elektrische Ford wordt standaard geleverd met de Ford Home Charge-kabel, die de auto oplaadt ongeacht de stroomsterkte van het stopcontact. Thuis opladen is even eenvoudig als je smartphone opladen. De zuiver elektrische voertuigen van Ford kunnen worden opgeladen aan een klassiek huishoudstopcontact of aan een optionele wandlader, de geconnecteerde Wallbox van Ford. Die levert tot vijf keer meer stroom dan een gewoon huishoudstopcontact, waardoor klanten gerust kunnen zijn dat hun elektrische Ford in een nacht tijd volledig kan worden opgeladen.

In samenwerking met NewMotion en met behulp van de connectiviteit van de FordPass Connect-modem in de wagen geeft de FordPass-app klanten toegang tot het grootste en snelst groeiende netwerk van openbare laadstations in Europa. Zo kunnen ze naadloos gebruikmaken van laadpunten in diverse landen en kunnen ze met een enkele account heel eenvoudig laaddiensten gebruiken en betalen. Ford is tevens een van de oprichters en aandeelhouders van het IONITY-consortium dat tegen eind 2020 maar liefst vierhonderd uiterst krachtige laadstations wil bouwen op belangrijke plaatsen in Europa.

Deze laadpalen dringen de laadtijden voor elektrische voertuigen gevoelig terug in vergelijking met de bestaande systemen. Ideaal dus voor langeafstandsritten. Wanneer de op de nieuwe Mustang geïnspireerde, zuiver elektrische SUV van Ford aan de laadpalen van IONITY wordt opgeladen met een snelheid tot 150 kW, kan hij op 10 minuten tijd tot 93 kilometer aan rijbereik recupereren. Bovendien kunnen bestuurders de laadstatus van hun wagen vanop afstand opvolgen met de FordPass-app. Nog een belangrijke functie van Ford Pass is dat klanten gebruik kunnen maken van FordPass Power My Trip, een routeplanner die de huidige laadstatus analyseert en de juiste laadpunten op de route aangeeft om de rit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. FordPass zal ook Points of Interest aangeven – zoals restaurants en winkelcentra – zodat de klant optimaal gebruik kan maken van de laadtijd van zijn wagen.

En dankzij de geconnecteerde navigatiefunctie zullen Ford-klanten in Europa ook vooraf uitgestippelde routes ‘over-the-air’ naar hun elektrische wagen kunnen versturen vanaf hun mobiele telefoon of tablet. Zo kunnen bestuurders hun routes uitstippelen in het comfort van hun woning, hun kantoor of een koffiebar om ze vervolgens naadloos te versturen naar het satellietnavigatiesysteem van de wagen. En dan is het alleen nog instappen en wegwezen. Kortom: Ford heeft aan alles gedacht. Dankzij FordPass kunnen klanten hun elektrische wagens eenvoudig en handig opladen, zowel thuis als onderweg.

www.ford.be