Maserati opent deuren van Innovation Lab

  • Maserati geeft voor het eerst een exclusief kijkje achter de schermen van de engineering-divisie aan de Via Emilia Ovest, het hart van Maserati’s innovatie en ontwikkeling
  • Nieuwe Dynamic Simulator met nieuwste generatie DiM (Driver-in-Motion) technologie, Static Simulator en laboratoria voor ontwikkeling van ‘User eXperience’: zeer geavanceerde ondersteunende technologieën voor ontwikkeling van nieuwe modellen
  • Van virtueel product tot eindresultaat: geïntegreerde benadering waarin het menselijke aspect vanaf de eerste ontwikkelingsfase centraal staat

Utrecht, 12 november 2019 – Maserati opent voor het eerst de deuren van haar Innovation Lab, voor een uniek kijkje achter de schermen. Het engineering-centrum van het merk aan de Via Emilia Ovest in Modena, dat in september 2015 werd geopend, is een fundamentele pijler op het gebied van researchtechnologie, ontwikkeling en planning. Het Maserati Innovation Lab is een state-of-the-art centrum waar de auto’s van vandaag en morgen worden ontwikkeld. Hier ondersteunen digitale processen de productontwikkeling en wordt de exclusieve Maserati-formule via een geïntegreerde benadering toegepast waarbij de menselijke factor al vanaf het eerste begin centraal staat. De behoeften van klanten zijn tot in de kleinste details verwerkt in het virtuele simulatieproces, dankzij een innovatieve mix van hardware en software.

De digitale processen ondersteunen de productontwikkeling op drie belangrijke gebieden: bij de Statische Simulatie, bij de nieuwste generatie van de Dynamic Simulator met DiM (Driver-in-Motion) technologie en bij de ‘User eXperience’ ontwikkelingslaboratoria.

In het Productontwikkeling-centrum (ook wel de Technische Afdeling) zijn meer dan 1.500 technici werkzaam (verdeeld over de locaties in Modena aan de Via Emilia Ovest, Viale Ciro Menotti en Via delle Nazioni, plus in de kantoren in Grugliasco en Balocco). Het hoofdkantoor aan de Via Emilia Ovest beslaat een oppervlakte van 33.744 vierkante meter (waarvan 14.000 m2 bebouwd en 19.744 m2 onbebouwd). Er werken meer dan 1.100 mensen – waarvan de meeste als engineer – uit 17 verschillende landen. Al met al is het een zeer jong en dynamisch team met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar. Bijna de helft van de werknemers is jonger dan 35 en 20% is zelfs jonger dan 30 jaar. De organisatie is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, en trekt afgestudeerden aan van de beste Italiaanse universiteiten, waarvan er diverse met Maserati samenwerken.