Nieuwe Renault Clio, VAB-Gezinswagen van het Jaar 2020

Na Renault Scénic in 2017, Renault Grand Scénic in 2018, mag nu Nieuwe Renault Clio één jaar lang de titel dragen van “VAB-Gezinswagen van het Jaar 2020”. Nieuwe Renault Clio behaalde de overwinning binnen de categorie tot 20.000€.

Renault is de laatste jaren bijzonder succesvol geweest bij de verkiezing van de VAB-Gezinswagen. In 2016 won Renault ZOE in de categorie “elektrisch”. Renault Scénic en Renault Grand Scénic haalden respectievelijk in 2017 en 2018 de eerste plaats in de categorie tot 29.500€.

Voor de 33ste editie van de wedstrijd haalde Renault Clio het van zijn concurrenten met 151 punten tegenover de Citroën C3 (131 punten) en de Opel Corsa (123 punten).

De winnaar: Renault Clio TCe 100

De winnaar van deze 33e editie is de Renault Clio Intens TCe 100.

De vijfde generatie van Renault Clio kwam deze zomer op de Belgische markt. De Nieuwe Renault Clio werd ontwikkeld volgens het tweevoudige principe “Evolutie & Revolutie”.

Enerzijds erft hij van zijn voorganger een sterk design dat het volledige Renault gamma heeft geïnspireerd.

Anderzijds bevindt de revolutie zich vooral in het interieur dat zich laat inspireren door de hogere segmenten op het vlak van zowel kwaliteit als beschikbare technologie. Die laatste richt zich op iedereen, om gebruik en het leven van elke dag makkelijker te maken.

De winnaar dit jaar is uitgerust met de drie-cilinder motor 1.0 TCe.

Deze is nieuw in het Renault-gamma en kan uitpakken met de allernieuwste technologieën, zoals een turbo met elektrisch gestuurde ontlastklep, een deels in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk, een dubbele variabele hydraulische timing voor de inlaat en een specifieke stalen afwerking van de cilinders (Bore Spray Coating).

Met zijn vermogen van 100 pk en zijn koppel van 160 Nm wint deze motor van de nieuwe generatie 10 pk en 20 Nm in vergelijking met de TCe 90 die hij vervangt, terwijl het verbruik en de CO2-uitstoot dalen. Met zijn berekende emissies vanaf 99 g/km positioneert Nieuwe Clio TCe 100 zich aan de top van zijn segment qua benzinemotoren. Bovendien verzekert deze motor een optimaal rijplezier dankzij het toegenomen koppel, dat vanaf de lage toerentallen garant staat voor pittigere hernemingen.

De Renault Clio is in België de tweede meest verkochte auto over alle segmenten heen, na de VW Golf en bekleedt de eerste plaats in het B-segment bij verkoop aan particulieren.