10E SPA-CLASSIC

SAVE THE DATE: 10E EDITIE VAN DE SPA-CLASSIC
EEN EERBETOON AAN HET TIJDPERK VAN DE TOERWAGEN

In 2020 viert Spa-Classic, zo ook als Le Mans Classic, zijn tiende editie en vindt van 22 tot 24 mei plaats op het circuit van Spa-Francorchamps in België. Dit evenement is een must voor alle liefhebbers van oldtimers om verschillende redenen: een overvloed aan races overdag en ’s nachts, de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de paddocks om zo dicht mogelijk bij de actie te zijn, de tentoongestelde auto’s, de parades van de clubs en de evenementen en winkels die gewijd zijn aan de automobielindustrie.
Spa-Classic is vooral een gelegenheid voor het grote publiek om zich in het verleden te verdiepen door de 24 Uren van Francorchamps te herdenken met een bijzondere aandacht voor het “Toerisme” tijdperk van 1966 tot 1984 met de Heritage Touring Cup Grid.
De andere traditionele plateaux van de Peter Auto Series zijn aanwezig (2.0L Cup, Endurance Racing Legends, Group C Racing, Sixties’ Endurance, The Greatest’s Trophy).
Nieuw, een gloednieuw plateau neemt de start van deze tiende editie van Spa-Classic: de Fifties’ Legends. Peter Auto brengt met deze nieuwe serie een eerbetoon aan de pioniers van het naoorlogse tijdperk. Met de komst van dit negende plateau kunnen de eigenaars van deze juweeltjes uit de jaren 50 (AC Ace, Lotus Elite, Sunbeam Alpine, Jaguar Type E pre 62, enz.) dus met hun rivalen van die tijd meedoen.
Altijd trouw aan de meetings van Peter Auto, zullen de Clubs talrijk aanwezig zijn op het mythische circuit van Spa-Francorchamps. In het middelpunt van de actie staan meer dan 1500 auto’s op het circuit, genoeg om de vele toeschouwers die voor de gelegenheid worden verwacht, te verheugen.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: Van 22 tot 24 mei 2020
https://peterauto.peter.fr/en/spa-classic-2020-2/