Royale special editions

Maserati presenteert Royale special editions

  • Productie beperkt tot slechts 100 exemplaren, beschikbaar voor alle V6-versies Ghibli, Levante en Quattroporte
  • Leverbaar in twee unieke kleuren – Blu Royale en Verde Royale – met exclusieve interieurfeatures
  • Prijzen Royale special editions bekend

Utrecht, 13 januari 2020 – Maserati heeft in zijn historie al vele unieke modellen en exclusieve special editions uitgebracht. Eén ervan was in 1986 de Royale-uitvoering op basis van de derde generatie Quattroporte. Highlights waren destijds een exclusieve blauwe of groene kleur en een luxueus interieur met zachtlederen stoelen en veelvuldig gebruik van hout in het dashboard en de deurpanelen. Deze Quattroporte Royale, waarvan slechts 51 exemplaren werden geproduceerd, was voorzien van een krachtige, 300 pk sterke 4.9-liter V8-motor. Anno 2020 lanceert een compleet nieuwe serie Royale special editions die een ode brengen aan dit historische model.

De nieuwe Royale special editions voor de Ghibli, Levante en Quattroporte, waarvan slechts 100 exemplaren worden geproduceerd, zijn te combineren met alle V6-krachtbronnen: de 275 sterke 3.0 V6 Diesel en de 350 en 430 pk sterke 3.0-liter V6 biturbo benzinemotoren.De Royale special editions zijn leverbaar in twee unieke blauwe en groene carrosseriekleuren: Blu Royale en Verde Royale. De elegante uitstraling van deze modellen wordt verder aangezet door 21” Anteo Staggered Anthracite-velgen voor de Levante Royale en Titanium Anthracite-velgen voor de Ghibli en Quattroporte. In alle gevallen is het design ervan exclusief aan deze serie voorbehouden en worden ze gecombineerd met zilverkleurige remklauwen.

De Royale-interieurs zijn voor alle drie modellen gebaseerd op de GranLusso-uitrusting en krijgen Zegna PELLETESSUTA™ Cuoio of two-tone Pieno Fiore leer in Black/Cuoio. Zegna PELLETESSUTA™ is een geweven leersoort die exclusief wordt vervaardigd voor Maserati-interieurs. In de productie ervan worden aloude Italiaanse tradities gecombineerd met de innvatieve technologieën van vandaag, en worden dunne strips Nappaleer aangewend om een ultraluxueuze ‘stof’ te creëren die licht, zacht en duurzaam is.

Hoogglans afwerking (Metal Net voor de Levante, Ebony voor de Ghibli en Black Piano voor de Quattroporte) en een opvallend ‘One of 100’ plaatje maken eveneens deel uit van de Royale-uitrusting. Andere voorbeelden zijn het Bowers&Wilkins Sound System, een elektrisch sunroof en privacy glass. Verder zijn de Royale special editions meer dan compleet, dankzij onder meer de standaard Cold Weather, Premium en Driving Assistance Plus pakketten. Bovendien beschikken de Maserati Levante, Quattroporte en Ghibli Royale over geavanceerde Advanced Driving Assistance systemen, om actief te kunnen reageren op mogelijke gevaren in het verkeer en om het comfort en de veiligheid van bestuurder en passagiers te verhogen.

Net als de overage uitvoeringen vertrouwen ook de Royale special editions op het Maserati Touch Control Plus (MTC+) systeem, een 8,4 inch bedieningsconcept met touchscreen dat centraal in het dashboard zeer eenvoudig te bedienen is. Het MTC+ stuurt alle belangrijke functies aan, waaronder de voorstoelverwarming, ventilatie, stuurwielverwarming en bediening van het zonnescherm achter (indien gekozen). Ook toont het scherm de situatie achter de auto via de achteruitrijcamera, inclusief geleidelijnen voor extra comfort.

Het geavanceerde systeem is geschikt voor zowel Apple CarPlay® als Android Auto®. Voor iPhone® gebruikers functioneert Apple’s Siri® als een persoonlijke assistent en voert hij taken uit op basis van stembediening. Via natuurlijk gesproken woorden en zinnen is het mogelijk om te bellen, muziek, berichten en reminders te raadplegen, websites te bezoeken en meer.

De Maserati Royale special editions zijn met ingang van vandaag te bestellen, vanaf maart 2020 worden de eerste exemplaren aan klanten afgeleverd. Exclusiviteit is gewaarborgd met een productie van slechts 100 exemplaren. Prijzen van de Royale special editions beginnen bij € 138.492 voor de Ghibli, € 158.325 voor de Levante en € 170.799 voor de Quattroporte.