Een nieuw geluid:

Een nieuw geluid: Maserati start tests eerste 100% elektrische aandrijflijn 
Utrecht, 23 januari 2020 – Maserati is in vervolg op de eerder aangekondigde elektrificatieplannen voor het modelprogramma gestart met het testen van de nieuwe, volledig elektrische aandrijfsystemen die hun weg gaan vinden naar de toekomstige modellen van het merk.
 
Enkele experimentele auto’s zijn inmiddels gebouwd en voorzien van de innovatieve, nieuwe 100% elektrische aandrijflijn die voor 100% vertrouwt op Maserati-technologie, ontwikkeld in het nieuwe Innovation Lab in Modena.
 
Tijdens deze experimentele fase werkt Maserati ook aan een geheel eigen sound voor de elektromotor. De nieuwe generatie volledig elektrische modellen krijgt een opvallend, herkenbaar geluid; een unieke eigenschap die eerder ook de Maserati-modellen met conventionele verbrandingsmotoren kenmerkte. Klanten kunnen daarmee vertrouwen op 100% elektrisch aangedreven Maserati’s die rijplezier, comfort en prestaties combineren met een unieke, onmiskenbare sound.
 
Dankzij tests op de openbare weg en op het circuit wordt onder uiteenlopende condities data vergaard voor de ontwikkeling en het ontwerp van de nieuwe elektrische aandrijflijnen die binnen het Maserati-gamma hun opwachting gaan maken in toekomstige modellen.
 
De nieuwe Maserati GranTurismo en GranCabrio worden de eerste auto’s van het merk die 100% elektrische technologie krijgen en in de fabriek in Turijn gebouwd gaan worden.

Download hier de video