Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Sterke vroege consumentenvraag naar de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Volvo Cars heeft nu in geselecteerde markten officieel de orderboeken geopend voor de XC40 Recharge P8 AWD, de eerste volledig elektrische wagen gebaseerd op zijn best verkopende SUV.

Tienduizenden consumenten hebben grote belangstelling getoond in de volledig elektrische XC40 en de onderneming heeft al enkele duizenden definitieve bestellingen ontvangen zelfs voor de verkoop officieel van start ging. De start van de productie van de XC40 Recharge P8 en de eerste leveringen aan klanten zijn gepland voor later dit jaar.

Deze eerste bestellingen bewijzen alweer de sterke vraag naar Volvo Cars’ Recharge-reeks, de verzamelnaam voor alle Volvo’s met een volledig elektrische of plug-inhybrideaandrijving. De onderneming wil dat tegen 2025 de helft van de wereldwijd verkochte wagens volledig elektrisch is, terwijl de andere helft hybride moet zijn.

Volvo Cars verkocht in 2019 bijna 46.000 plug-inhybrides, 23% meer dan in 2018 en meer dan dubbel zoveel als in 2017. In het vierde kwartaal van 2019 was meer dan 20 procent van alle in Europa verkochte Volvo’s een plug-inhybride.

De onderneming noteert ook een sterke en aanhoudende groei van de online klantenconfiguraties voor Recharge-wagens, die in het vierde kwartaal van 2019 goed waren voor ongeveer een derde van alle configuraties in de regio.

“Het is duidelijk dat onze klanten tevreden zijn met onze Recharge-reeks”, aldus Björn Annwall, hoofd van EMEA en Global Commercial Operations. “Onze Recharge-wagens zijn alles wat klanten van een Volvo verwachten, met daarbovenop een geavanceerde volledig elektrische of plug-inhybrideaandrijving.”

De XC40 Recharge P8 is de eerste van een gamma volledig elektrische Volvo’s. Hij vormt als eerste volledig elektrische auto van het merk en eerste Volvo met een splinternieuw infotainmentsysteem ondersteund door het Android-besturingssysteem van Google een ware mijlpaal voor Volvo Cars.

Als volledig elektrische versie van de top-SUV XC40, de eerste Volvo die de prestigieuze ‘Europese Auto van het Jaar’-prijs in de wacht kon slepen, is de XC40 Recharge P8 gebaseerd op de Compact Modular Architecture (CMA), een geavanceerd voertuigplatform dat samen werd ontwikkeld binnen de Geely Group.

De XC40 Recharge P8 met vierwielaandrijving heeft een bereik van meer dan 400 km (WLTP) met een enkele oplaadbeurt en een vermogen van 408 pk. De batterij laadt op 40 minuten tijd tot 80% van haar vermogen op via een snellaadsysteem.

Het nieuwe Android-infotainmentsysteem biedt klanten ongekende personalisatiemogelijkheden, een intuïtievere bediening en geïntegreerde Google-technologieën en -diensten zoals Google Assistant, Google Maps en de Google Play Store. De XC40 Recharge P8 kan ook grotere draadloze updates van de software en het besturingssysteem ontvangen.

Ze konden dan wel verder bouwen op de uitstekende veiligheidskenmerken van de originele XC40, maar de veiligheidsingenieurs van Volvo Cars hebben de voorkant van de Recharge P8 van nul opnieuw ontworpen en verstevigd om de afwezigheid van een motor te compenseren, om te voldoen aan de strenge Volvo-veiligheidsnormen en om mensen zo goed te beveiligen als in elke andere Volvo.

De batterij wordt beschermd door een veiligheidskooi ingebouwd in het midden van de carrosserie van de wagen. De locatie ervan in de bodem van de wagen verlaagt ook het zwaartepunt van de wagen, zodat er minder kans is om over de kop gaan.

In de cabine voorziet een innovatieve aanpak op het vlak van functionaliteit de bestuurder van heel wat opbergruimte, bijvoorbeeld in de deuren, onder de stoelen en in de koffer. Aangezien de wagen geen verbrandingsmotor heeft, hebben bestuurders dankzij de voorste bagageruimte onder de motorkap nog meer opbergruimte dan in de gewone XC40.