Jeep® Renegade en Compass 4xe ‘First Edition’: de nieuwe oplaadbare hybridemodellen (PHEV) van Jeep

  • Van vandaag tot 9 maart kunt u op bethefirst-nl.jeep.be terecht voor alle informatie over de exclusieve Jeep Compass en Renegade 4xe ‘First Edition’-modellen, die op onze Belgische markt worden gelanceerd.
  • De ‘First Edition’-modellen worden aangeboden in één configuratie, afgeleid van het topmodel met 240 pk: Urban, gebaseerd op de S-uitvoering. Deze wordt opgewaardeerd met de toevoeging van een complete technologische uitrusting, nieuwe functies voor elektrisch rijden en innovatieve laadoplossingen, waaronder de Wallbox om thuis te laden en de specifieke laadkabel voor openbare laadstations. De garantie werd uitgebreid tot vijf jaar in totaal voor de hele auto en acht jaar in totaal voor de batterij.
  • De Jeep Renegade 4xe First Edition is verkrijgbaar vanaf €39.500 BTWI, de Jeep Compass 4xe First Edition vanaf €42.800 BTWI.
  • De nieuwe 4xe-modellen worden in de zomer bij de concessiehouders verwacht.
  • Volledig nieuw ‘Jeep 4xe’-logo en nieuwe stijldetails onderscheiden de nieuwe plug-inhybride 4×4-modellen en alle toekomstige Jeep-modellen, voor een duurzame mobiliteit.
http://www.media.fcaemea.com/cache/5/8/2/8/f/5828fbbaa41c16b2d249d96bbd17549574ab5b0c.jpg

Het merk Jeep®, dat steeds trouw blijft aan zijn avontuurlijke geest en zijn reputatie van grensverleggende pionier, kiest resoluut voor de mobiliteit van de toekomst met een elektrische evolutie van zijn bekroonde SUV’s. Vanaf 28 januari worden de nieuwe Jeep Renegade en Jeep Compass 4xe voorgesteld op een specifieke website, voor ze later dit jaar in de showrooms arriveren. Dit zijn de eerste Jeep-modellen met oplaadbare hybridetechnologie voor de EMEA-zone.
De exclusieve “First Edition”, met complete uitrusting en boordevol voorzieningen, belichaamt de eerste Europese stappen op weg naar elektrificering zonder compromissen. De hybrideoplossing vergt geen enkele toegeving en laat zich naadloos integreren in de lay-out van elke Jeep-SUV. Zo garanderen de Jeep Renegade en Jeep Compass een absolute vrijheid en tillen ze hun terreincapaciteiten naar een ongekend niveau dankzij hypergeavanceerde technologieën die de prestaties verbeteren (tot 240 pk), de veiligheid optimaliseren (vierwielaandrijving is steeds beschikbaar) en de milieu-impact verlagen (tot 50 kilometer zuiver elektrisch rijbereik en minder dan 50 g/km CO2 in de hybridemodus). Klanten in belangrijke Europese markten (waaronder Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Oostenrijk) zullen als eersten de First Edition kunnen ontdekken door een exemplaar te reserveren op bethefirst-nl.jeep.be.

First Edition

De beperkte ‘First Edition’-reeks van de Renegade en Compass 4xe wordt enkel verkrijgbaar voor klanten die hun interesse voor 9 maart kenbaar maken via het speciaal uitgewerkte webplatform. Deze ‘First Editions’ zullen worden aangeboden in één configuratie, die werd afgeleid van de topversie: Urban op basis van de S-uitvoering. Deze configuratie van het exclusieve lanceringsmodel zullen standaard kunnen uitpakken met een complete technologische uitrusting, diverse rijhulpsystemen en een volledig pakket van laadoplossingen voor thuis en onderweg. Ze leveren een totaal vermogen van 240 pk en het maximumkoppel kon met 50% worden verhoogd (ten opzichte van de Diesel Trailhawk met 170 pk) dankzij de combinatie van een 1.3 turbobenzinemotor met automatische transmissie die de voorwielen aandrijft, en een elektromotor die de achterwielen aandrijft. De elektromotor wordt gevoed door een batterij die zowel tijdens het rijden als aan een externe lader kan worden opgeladen. Daartoe omvat het First Edition-pack een efficiënte Wallbox met bijbehorende kabel, alsook een specifieke Mode 3-kabel voor openbare laadstations. De combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor garandeert prestaties en rijplezier van topniveau: de sprint van 0 tot 100 km/u neemt ongeveer zeven seconden in beslag, terwijl de CO2-uitstoot minder dan 50 g/km bedraagt (NEDC2). De topsnelheid wordt begrensd op
130 km/u in de zuiver elektrische modus en klimt tot 200 km/u in de hybridemodus. 

Pioniers van de elektrische evolutie zonder compromissen

‘Vroege’ kopers kunnen beschikken over de topversies van de Jeep 4xe-modellen in termen van prestaties, uitrusting en specifieke configuratie: deze Urban-modellen onderscheiden zich door hun sportieve look en topuitrusting op het gebied van stijl, inhoud en technologische functies.

Exclusieve uitrusting en functies om elektrisch te rijden

Behalve de exclusieve ‘First Edition’-sticker zullen de nieuwe Renegade en Compass 4xe ook beschikken over de nieuwe rijmodus Hybrid, Full Electric, E-save,alsook over speciale e-functies zoals de Sport-modus, Eco Coaching en Smart Charging.Die laatste functie maakt het mogelijk om het laadproces te beheren in de wagen zelf of met de smartphone van de bestuurder. De 4xe zal ook worden uitgerust met specifieke voorzieningen en designelementen, zoals 19″-velgen, ‘full led’ op de Renegade, Bi-xenon op de Compass), het UConnect NAV-systeem met 8,4″-aanraakscherm met smartphone-integratie en geavanceerde connectiviteit aan boord (zoals het laadbeheer vanaf de radio of vanaf uw smartphone), het 7″ grote tft-scherm met rijgegevens zoals het laadniveau van de batterij en het rijbereik (elektrisch en hybride), de dodehoekwaarschuwing, de parkeercamera achteraan, het parkeerhulpsysteem, de parkeersensoren, het sleutelvrije instap- en startsysteem, de elektrisch bediende spiegels, de mode 3-kabel voor openbare laadpalen en andere specifieke voorzieningen voor elk model.
Vijf koetswerkkleuren maken de specificaties van de ‘First Edition’-modellen compleet: Carbon Black, Alpine White, Granite Crystal Metallic, Blue Shade en Sting Grey.

Steeds opgeladen

De Jeep Renegade en Compass 4xe First Edition worden geleverd met vijf jaar garantie op de hele wagen en acht jaar garantie op de batterij, en zal worden aangeboden in een specifiek lanceringspack met onder meer de Hybrid Wallbox om de wagen thuis op te laden. Zo beschikken eigenaars over een gebruiksklare oplossing die tot 3 kW aan laadstroom levert voor een laadtijd van 3,5 uur. Deze oplossing biedt ook de mogelijkheid om de laadsnelheid te verhogen en de laadtijd in te korten tot 110 minuten door het laadvermogen te verhogen tot
7,4 kW, zonder aan de hardware te raken. Alle PHEV-modellen worden in het begin van de zomer in de Jeep-showrooms verwacht.

Het nieuwe ‘Jeep 4xe’-logo

De nieuwe Jeep Renegade en Compass First Edition zijn getooid met het ‘Jeep 4xe’-logo, dat de elektrische modellen van het merk zal onderscheiden. Elektrificering staat centraal in het ‘e-mobility’-concept van het merk, dat steunt op drie pijlers: efficiëntieprestaties en verantwoordelijkheid.
 

Efficiëntieverwijst naar een krachtige hybride motor die een ongeëvenaard laag brandstofverbruik verzekert. Het indrukwekkende, zuiver elektrische rijbereik van de
Jeep 4xe-modellen volstaat om de meeste pendelritten in de stad zuiver elektrisch af te leggen, zodat opladen probleem- en zorgeloos verloopt. Bovendien maakt de combinatie met een turbobenzinemotor komaf met ‘range anxiety’.
De prestaties blijven nooit achter. De Jeep 4xe-modellen zijn nog efficiënter en blijven trouw aan hun terreincapaciteiten, terwijl ze tegelijk de rijervaring (tot 240 pk) en de veiligheid verbeteren dankzij hun steeds beschikbare vierwielaandrijving (zelfs wanneer de batterij bijna leeg is). Tegelijk zorgen het extra vermogen en koppel van de elektromotor samen met de meer gecontroleerde en nauwkeurige koppeloutput voor nog straffere 4×4-prestaties op elk terrein voor extreme offroad-avonturen. Bovendien maken de soepele en ogenblikkelijke acceleraties en respons asfaltritten leuker.
En tot slot is er de maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid: dankzij de plug-inhybridetechnologie bedraagt de CO2-uitstoot minder dan 50 g/km in de hybridemodus en kunnen beide modellen 50 kilometer zuiver elektrisch rijden zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen. De Renegade en Compass 4xe worden de nog milieuvriendelijker : de volledige bodem van de Renegade is gemaakt van gerecycleerde kunststoffen, terwijl de brandstoftank voor 40% uit gerecycleerde materialen bestaat.

De nieuwe Jeep 4xe modellen verzekeren zowel in de stad als op het terrein een efficiënte, milieuvriendelijke en meeslepende rijervaring die de bekende merkwaarden vrijheid, avontuur, authenticiteit en passie nog verder versterkt.