Blijft Bjorn Syx ongeslagen?

Met de Rally van Haspengouw gaat zaterdag het Belgisch rallykampioenschap van start in het Vlaams-Brabantse Landen. Het startveld in Historic telt 11 deelnemers, maar aan kwaliteit in elk geval geen gebrek, want met Dirk Deveux, Guino Kenis, Christophe Daco, Danny Kerckhof en vooral Bjorn Syx staan er minstens vijf potentiële winnaars aan de start.

Kampioen Dirk Deveux, die het seizoen zal afwerken met Juha Bos als navigator, zal het parcours in Haspengouw openen. De titelverdediger zal op het modderige parcours ongetwijfeld voordeel kunnen halen uit de vierwielaandrijving van zijn Ford Sierra Cosworth. Daar rekent ook Frank Baert op, 

Toch zal het uitkijken worden voor de snelle BMW M3 E30’s, te beginnen met die van Bjorn Syx, die vorig seizoen de beste was in Ieper en in de Omloop van Vlaanderen. Syx is daarmee nog altijd ongeslagen in het Historic Belgian Rally Championship, maar deze keer zal hij een parcours ontdekken buiten zijn vertrouwd West-Vlaanderen. 

Guino Kenis, de winnaar van vorig jaar, wil op de betonbaantjes ook een gooi doen naar de zege, net als Danny Kerckhof, die met een nieuwe BMW M3 aan de start komt. Op een glad en modderig parcours voelt ook Christophe Daco zich in zijn sas. Dat bewees de Ford-rijder met winst in de Condroz Rally vorig jaar. Hetzelfde kan gezegd worden van Christophe De Leeuw, die opgroeide op de maaskiezel in Bocholt. De Opel-rijder is niet vies van het betere driftwerk. En Patrick Deblauwe heeft al meermaals, zoals vorig jaar in de Spa Rally en de East Belgian Rally, getoond dat hij vooraan mee kan draaien op een verraderlijk parcours.

Aan spektakel zal het niet ontbreken in de categorie Historic tijdens deze Rally van Haspengouw. Afspraak zaterdag in Landen!