Maserati viert 106-jarig bestaan

Maserati viert 106-jarig bestaan met het ‘A tot Z’ van verleden, heden en toekomst

Maserati heeft dit jaar een nieuw hoofdstuk aan zijn historie toegevoegd, waarin het verleden en de toekomst samensmelten. Vandaag is het merk jarig en viert Maserati zijn oprichting en een historie die meer dan een eeuw teruggaat. Precies 106 jaar geleden bundelden Alfieri Maserati en zijn broers Ettore en Ernesto hun krachten voor de oprichting van ‘Alfieri Maserati’, aan de via de’ Pepoli 1A in het hart van Bologna.

 

Met ‘Maserati van A tot Z’ creëert Maserati een visuele reis aan de hand van een stroom aan beelden die samen een spannend verhaal vertellen, over het DNA van het merk en dienst niet-aflatende zucht naar prestaties, innovatie en exclusiviteit. Op alfabetische volgorde weerspiegelen de beelden wat Maserati in het verleden was en waar het merk in de toekomst naartoe gaat.

 

“We bouwen aan de toekomst op de roots van onze historie,” verklaart Maserati CEO Davide Grasso. “2020 markeert de start van een nieuw tijdperk voor ons merk en we moeten nu meer dan ooit authentiek blijven en vast blijven houden aan de tijdloze waarden van ons merk, om vol verve de uitdagingen aan te gaan die vóór ons liggen. Voor Maserati is dit het moment om te bouwen aan onze toekomst.”

Maserati Brand Movie

 

De film ‘Maserati A-Z’ is een ode aan het merk met de Drietand. Een kort video die de vele facetten van Maserati’s DNA belicht. De verhaallijn is gebaseerd op de letters van het alfabet en vormt een perfecte vertegenwoordiging van Maserati’s verleden, heden en toekomst.

 

In 4 minuten tijd laat de video ruim dertig modellen en een serie prachtige beelden met een sterke visuele impact de revue passeren. De soundtrack is een speciale Maserati Mix van het iconische ‘The Chase’ van Giorgio Moroder.

 

Het Maserati Alfabet: een alfabet van lef

A – Alfieri

B – Bora, Boomerang, Biturbo

C – Customise

D – Design

E – Electrification

F – Fast

G – GranTurismo

H – Heartbeat

I – Innovation

J – Just one Look

K – Keep Dreaming Big

L – (True) Love

M – Made in Modena

N – Nettuno

O – Original

P – Passion

Q – Quattroporte

R – Rebel

S – Sound

T – Trident

U – Unorthodox

V – Visceral

W – Winning in Style

X – Xtravagant

Y – Yours Forever

Z – Zooming into the Future

 

Het Maserati Alfabet is een ode aan het verleden, het heden en de toekomst van het Drietand-merk.

De film laat de vele aspecten zien die Maserati zo eigen maken, en sluit af met een overzicht van de toekomstige modellen. Z staat daarbij voor ‘Zooming into the Future’: het merk staat op het punt om revolutionaire nieuwe modellen, innovaties en projecten te presenteren. De focus ligt dus al sterk op de toekomst.