ALPINE WINT BIJ ZIJN TERUGKEER NAAR DE MONTE-CARLO RALLY

Vijftig jaar na de eerste overwinning op de Monte-Carlo Rally in 1971 keerde Alpine terug naar het kroonjuweel van de kalender van het FIA World Rally Championship. Ondanks lastige en onvoorspelbare omstandigheden haalden de vijf Alpine A110 Rallys aan de start de finish en domineerden ze de categorieën FIA R-GT en tweewielaandrijving. 

Als zegevierend op zijn terugkeer op de wereldrallyscene vorige maand tijdens de ACI Rally Monza, hernieuwde Alpine dit weekend zijn relatie met een echt motorsportmonument. 

Bekend om zijn atypische omstandigheden waaronder regen, sneeuw, ijs en mist in dezelfde speciale etappe, blijft de Monte-Carlo Rally een van de meest prestigieuze evenementen op de internationale kalender.

43 Emmanuel GUIGOU (FRA), Alexandre CORIA (FRA), ALPINE A110, RGT RGT cars, action during the 2021 WRC World Rally Car Championship, Monte Carlo rally on January 20 to 24, 2021 at Monaco – Photo Francois Flamand / DPPI

Door iedereen gevreesd, stelden zijn uitdagingen Alpine in staat om zijn legende te smeden: eerst met de categoriewinst van Jacques Feret met de Alpine A108 in 1964, daarna het succes van Ove Andersson in de Alpine A110 1600S in 1971, en tenslotte de overwinning op het podium door de Alpine A110 1800s om het Wereldkampioenschap Rally in 1973 te beginnen.   

Ondanks een route aangepast aan de avondklokmaatregelen en een editie zonder toeschouwers, heeft de 89e Monte-Carlo Rally zijn belofte waargemaakt door de deelnemers het volledige scala van alle mogelijke vallen aan te bieden voor de 110e verjaardag van het #evenement . 

43 Emmanuel GUIGOU (FRA), Alexandre CORIA (FRA), ALPINE A110, RGT RGT cars, action during the 2021 WRC World Rally Car Championship, Monte Carlo rally on January 20 to 24, 2021 at Monaco – Photo Francois Flamand / DPPI

De Alpine A110 Rallys van Manu Guigou-Alexandre Coria, Raphaël Astier-Frédéric Vauclare, Cédric Robert-Matthieu Duval, Pierre Ragues-Julien Pesenti en Philippe Baffoun-Arnaud Dunand, begonnen na enkele tientallen inzendingen met vierwielaandrijving, al snel over wegen die waren moeilijker dan ooit. 

De Alpine A110 Rallys negeerden de omstandigheden en namen donderdag de leiding in de categorie tweewielaandrijving tijdens de eerste twee modderige etappes, voordat ze hun kwaliteiten en potentieel lieten zien tijdens een natte vrijdag en een besneeuwde en ijzige zaterdag.  

De klassementsproeven van zondag bleken lastiger en lastiger te zijn, maar alle vijf de teams ontweken de laatste valkuilen van de route en bereikten Monaco dankzij het indrukwekkende gebruiksgemak van het door Signatech Automobiles ontworpen en ontwikkelde model. 

43 Emmanuel GUIGOU (FRA), Alexandre CORIA (FRA), ALPINE A110, RGT RGT cars, action during the 2021 WRC World Rally Car Championship, Monte Carlo rally on January 20 to 24, 2021 at Monaco – Photo Grégory Lenormand / DPPI