C3RALLY2 FAMILY DOMINEREN WRC3-CATEGORIE OP WRC-SEIZOENOPENERRALLY MONTE-CARLO Customer Racing

De C3Rally2-coureurs lieten zich gelden in de zware RC2-competitie en benadrukten de expertise en ervaring van Citroën Racing door hun sterke en niet-aflatende prestaties. De voortdurende ontwikkeling door het merk en de WRC2- en WRC3-teams hebben de aftrap van het seizoen 2021 tot een succes gemaakt.

PHOTO : AURELIEN VIALATTE

 

De C3Rally2 toonde uitstekende betrouwbaarheid tijdens het veranderende klimaat van de Rally Monte-Carlo door vijf plaatsen in de RC2 top 10 te reserveren. Op de proef gesteld in een mix van weer, zicht en wegomstandigheden; de sneeuw, het ijs en de regen waren niet opgewassen tegen zijn consistentie en veelzijdigheid.

Ondanks dat ze voor sommigen na een ingewikkeld 2020-jaar in het diepe waren gesprongen, profiteerden de RC2-deelnemers van de technische ondersteuning en deskundige weeranalisten die hen ter beschikking werden gesteld door Citroën Racing en waren ze in staat om de aan hen gestelde voorwaarden te overwinnen. Eric Camilli had moeite om zijn ritme in de vroege stadia te vinden, maar het momentum ontwikkelde zich stap voor stap terwijl hij een gestaag tempo aanhield, waardoor hij de 3 e van WRC2 en in de top 10 van RC2 eindigde. Een eerste Rally van Monte-Carlo aan het stuur van een Rally2 auto, Sean Johnston en Alex Kuhrani speelde het veilig hoewel hun ervaring hen toegestaan om vertrouwen op te bouwen en het tempo in de gevarieerde omstandigheden afwerken in 5 e positie.

Het was een eerlijke strijd om de top drie tussen Yohan Rossel, Yoann Bonato en Nicolas Ciamin op alle etappes terwijl de coureurs de C3Rally2 pushten voor de WRC3-etappewinst. CHL Sport Auto-coureur Yoann Bonato en zijn bijrijder Benjamin Boulloud klokten vier scratch-tijden en Yohan Rossel & Benoit Fulcrand van Santéloc Racing Team met vier. Rossel slaagde erin om het gat te vergroten na zijn ritoverwinning op ES 10, terwijl Bonato en Ciamin een lekke band kregen. Nicolas Ciamin van het Belgische team DG Sport, zette de twee leiders onder druk met zijn vijf scratch-tijden en liet uitstekende prestaties zien met een beste resultaat van P7 in het algemeen klassement op ES12. De reactiviteit van C3Rally2 op de verschillende rijstijlen van de drie Fransen zorgde ervoor dat ze het WRC3-podium completeerden.

PHOTO : AURELIEN VIALATTE

Een eerste keer in competitie buiten de Belgische rallywegen, deed het duo Davy Vanneste en bijrijder Kris D’alleine wat kwaliteitservaring op tijdens het World Rally Championship en de Rally Monte-Carlo-etappe, die hun 6 de WRC3-positie gedurende de hele race vasthielden. rally. De Italiaanse crew van G.Car Sport, Giacomo Ogliaro en Lorenzo Grnai, brachten hun WRC-ervaring naar het podium en vochten om een ​​sterk en stabiel tempo te houden gedurende de hele rally.

 

 

 

 

TUSSEN HAAKJES…

Didier Clément – Directeur van de Citroën Racing-klantencompetitie:

“Deze Rally Monte-Carlo 2021 was een buitengewoon moeilijke uitdaging, met enkele uitzonderlijke omstandigheden. Het collectieve resultaat is indrukwekkend en toont de samenhang tussen de C3Rally2Family en hun vermogen om samen te werken. Alle auto’s en bemanningen de race laten finishen is een prestatie op zich, maar zonder betrouwbaarheid of technische problemen is het zelfs nog beter. De bandenkeuze, die nooit voor de hand lag, was altijd duidelijk. We hebben concrete resultaten met de indrukwekkende derde plaats van Eric Camilli die heel weinig rijtijd heeft gehad en het uitstekende drievoudige WRC3-podium met Yohan Rossel, Yoann Bonato en Nicolas Ciamin, die de verschillende coureurs, gereedschappen en de C3Rally2 naar voren brachten. ”

 

Eric Camilli – Sports & You – WRC2:

“We hadden veel plezier tijdens deze eerste rally van het seizoen. Het resultaat is ok, we wilden natuurlijk meer, maar na een jaar zonder veel rijtijd hadden we het niet beter kunnen doen. De tijd die we nodig hadden om ons ritme te vinden, was al te laat. De erg modderige omstandigheden waren waar we onze tijd verloren. Het zal niet gemakkelijk zijn om tijd te vinden om nog meer tests te doen, dus onze volgende stop zal zeker Kroatië of Portugal zijn. “

 

Yohan Rossel – Saintéloc Racing Team – WRC3:

“Ik heb mijn doelstellingen bereikt door in Rally Monte-Carlo te komen, wat de eerste zou zijn. Ik ben blij met onze prestatie en wat we tijdens de rally hebben kunnen bewijzen. Er zijn dingen om aan te werken die ik al onder de aandacht heb gebracht met mijn ingenieur en het team en we zijn klaar om te beginnen. We zijn blij dat Citroën Racing er is om ons te helpen bij het vinden van de juiste set-up en oplossingen voor wat we hopen te bereiken. Vooroplopen na de eerste race is altijd een goede zaak, en ik ben verheugd om te zien wat we hierna kunnen doen. “