Rallye Monte-Carlo: ŠKODA AUTO Motorsport ondersteund Andreas Mikkelsen wint WRC2

 • Mikkelsen en bijrijder Ola Fløene (ŠKODA Fabia Rally2 evo) snelste in categorie op acht van de 14 etappes tijdens de eerste ronde van het FIA World Rally Championship 2021
 • De Noorse bemanning van Toksport WRT neemt de leiding in het algemeen klassement van de WRC2
 • Zuid-Amerikaanse teamgenoten Marco Bulacia / Marcelo Der Ohannesian eindigen een mooie vierde in WRC2 tijdens hun debuut in Rallye Monte-Carlo
 • Eerste overwinning voor de bijgewerkte generatie ŠKODA Fabia Rally2 evo uit 2021

Monte-Carlo, 25 januari 2021 – Ze kwamen, ze zagen, ze wonnen. Bij hun terugkeer naar WRC2 steunde ŠKODA Motorsport Andreas Mikkelsen (NOR) en behaalde bijrijder Ola Fløene (NOR) de WRC2-overwinning in Rallye Monte-Carlo (21-24 januari 2021). Hun succes betekende tegelijkertijd de eerste overwinning voor de bijgewerkte generatie van de ŠKODA Fabia Rally2 evo uit 2021. Door ook de “Power Stage” te winnen, starten de twee Noren hun 2021-campagne met het maximum van 30 kampioenschapspunten. In de tweede ŠKODA Fabia Rally2 evo van team Toksport WRT eindigen WRC2-nieuwkomers Marco Bulacia / Marcelo Der Ohannesian (BOL / ARG) hun “Monte” -debuut op de vierde plaats in de categorie.

Een perfect debuut voor ŠKODA Motorsport en Toksport WRT, de WRC2-teamkampioen van 2020. Andreas Mikkelsen en bijrijder Ola Fløene (ŠKODA Fabia Rally2 evo) domineerden WRC2 tijdens alle drie de etappes van de seizoensopener van het FIA World Rally Championship 2021. Ze namen de leiding in de categorie na de tweede etappe, die verreden werd in de Alpen, vlakbij het Franse wintersportstadje Gap. Zaterdagavond aangekomen in Monaco hadden de ervaren Noren de voorsprong van de categorie uitgebreid tot meer dan twee minuten. Tijdens de eerste drie etappes van zondagochtend in de bergen boven het Prinsdom, vingen met sneeuw en ijs bedekte wegen meer dan één deelnemer. Mikkelsen koos voor een veilige aanpak en bewaarde de banden van zijn ŠKODA Fabia Rally2 evo voor de rally-afsluitende “Power Stage”. Deze strategie werkte perfect. Met relatief verse rubbers,

“Een absoluut geweldig weekend. Het is lang geleden dat ik zoveel plezier heb gehad tijdens een rally ”, aldus Mikkelsen. “Toksport WRT heeft foutloos werk geleverd, de ŠKODA Fabia Rally2 evo werkte perfect. De setup was geweldig, de auto erg stabiel, zelfs in deze constant veranderende wegomstandigheden. We hadden geen enkel groot moment. “

Een mooie vierde plaats in WRC2 maakte een einde aan een meer dan moeilijk “Monte” -debuut voor Marco Bulacia aan het stuur van Toksport WRT’s tweede ŠKODA Fabia Rally2 evo. Met zeer beperkte kennis van het rijden op sneeuw en ijs, hebben de 20 jaar uit Bolivia en Argentijnse bijrijder Marcelo Der Ohannesian zelfs een handvol top drie WRC2-etappetijden gepost. “Toen we de tempo-aantekeningen maakten voor de start, had ik me niet voorgesteld dat de rally zo moeilijk zou zijn”, gaf Bulacia toe. “Gelukkig maakt de ŠKODA Fabia Rally2 evo het leven van een coureur een stuk gemakkelijker in zulke uitdagende omstandigheden.”

In navolging van een Rallye Monte-Carlo-traditie kwamen alleen de snelste 50 van de oorspronkelijke 79 deelnemers in aanmerking voor de laatste etappe op zondag. Met elf ŠKODA-teams onder hen, behaalde het Tsjechische merk de meerderheid tijdens de laatste dag van het legendarische evenement

De volgende stop voor het FIA World Rally Championship is de Arctic Lapland Rally in Finland (25-28 februari 2021), een nieuwkomer op de WRC-kalender. Met de basis in Rovaniemi dicht bij de poolcirkel wachten de deelnemers op goede winterse omstandigheden. “Ik heb onder deze omstandigheden niet in de ŠKODA Fabia Rally2 evo gereden”, keek WRC2-winnaar Andreas Mikkelsen vooruit. “Maar als het in Finland maar bijna zo goed werkt als tijdens de Rallye Monte-Carlo, hebben onze concurrenten iets te vrezen.”

Uitslag Rallye Monte-Carlo (WRC2)

 1. Mikkelsen / Fløene (NOR / NOR), ŠKODA FABIA Rally evo, 3:03: 57,3 uur.
 2. Fourmaux / Jamoul (FRA / BEL), Ford Fiesta Rally2, +1: 52,2 min.
 3. Camilli / Buresi (FRA / FRA), Citroën C3 Rally2, +3: 12,4 min.
 4. Bulacia / Der Ohannesian (BOL / ARG), ŠKODA FABIA Rally2 evo, +8: 51,8 min.
 5. Johnston / Kihurani (VS / VS), Citroën C3 Rally2, +13: 02,2 min.
 6. Brazzoli / Barone (ITA / ITA), ŠKODA FABIA Rally2 evo, +45: 25,5 min.

Kampioenschapsstand WRC2 / Coureurs en bijrijders

 1. Mikkelsen / Fløene (NOR / NOR), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 30 punten
 2. Fourmaux / Jamoul (FRA / BEL), Ford Fiesta Rally2, 22 punten
 3. Camilli / Buresi (FRA / FRA), Citroën C3 Rally2, 17 punten
 4. Bulacia / Der Ohannesian (BOL / ARG), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 15 punten

Kampioenschapsstand WRC2 / Teams

 1. Toksport WRT (ŠKODA), 37 punten
 2. M-Sport Ford WRT, 18 punten
 3. Sports & You (Citroën), 15 punten

Nummer van de dag: 8

Op weg naar de WRC2-overwinning waren Andreas Mikkelsen en bijrijder Ola Fløene (ŠKODA FABIA Rally2 evo) de snelste van de categorie in acht van de 14 etappes.

FIA Wereldkampioenschap Rally 2021

Monte Carlo 21 – 24 januari
Arctisch Lapland (Finland) 25 – 28 februari
Kroatië 22 – 25 april
Portugal 20 – 23 mei
Italia Sardegna 3 – 6 juni
Safari Kenia 24 – 27 juni
Estland 15 – 18 juli
Finland 29 juli – 1 augustus
Ieper (België) 13 – 15 augustus
Chili 9 – 12 september
Spanje 14 – 17 oktober
Japan 11 – 14 november